Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen.

Ostokannalla olevat vierailijat löytyy Googlesta

Mistä vierailijoita ja maksavia asiakkaita verkkokauppaan? No Googlesta tietysti. Hakukoneet ovat siitä oiva liikenteen lähde, että sieltä löytyy aktivoituneita ja aiheesta tietoa etsiviä vierailijoita.

Kun Googlen hakukoneen käyttäjä kirjoittaa hakukenttään termin, voidaan haun tekijän olettaa etsivän tietoa kyseisestä laitteesta sekä olevan kiinnostunut hakusanojen osoittamasta aiheesta.

Tälläiselle vierailijalle on helpompi myydä kuin täysin sattumanvaraiselle vieraalle, joka on houkuteltu paikalle esimerkiksi mehukkaalla klikkimainoksella tai somepostauksella.

Vierailija-analytiikka paljastaa Google-vierailijan paremmuuden

Verkkokaupan Google-optimointia tehtäessä sivuston vierailija-analytiikka on usein aktiivisessa käytössä. Se kertoo mitä sivustolla tapahtuu vierailijoiden suhteen, sekä antaa viitteitä vierailijoiden laadusta.

Lähes aina vastaan tulee vierailijoiden poistumissuhde (engl. bounce rate), joka kertoo kuinka moni vierailija poistuu paikalta vaihtamatta sivua. Karkeasti arvioituna poistumissuhde välillä 20- 40 % on erinomainen, välillä 40-60 % suhteellisen hyvä, ja yli 60 % osoittavat käppyrät huolestuttavia.

Vierailija-analytiikasta selviää kävijöiden kiinnostus aihetta ja kyseistä saapumissivua kohtaan, lähdekohtaisesti: mitä useimmin Googlesta saapuvat vierailijat pysyvät sivustolla kauemmin, sekä vaikuttavat kiinnostuneemmilta kävijöiltä.

Verkkokaupan markkinoinnin automatisointi

Kun verkkokaupan sivut löytyvät oikeilla hakusanoilla Googlesta hyvillä sijoituksilla, on jatkuva asiakasvirta taattu. Sen lisäksi että Google-näkyvyys automatisoi verkkokaupan markkinointia, saadaan sivustolle keskimääräistä parempia vierailijoita.

Koska verkkokaupan on tarkoitus myydä, mikä olisikaan otollisempaa markkinointia kuin hyvä Google-näkyvyys: laadukkaita vierailijoita verkkokauppaan tasaisena virtana!

Tuote määrittää osittain ostopolun

Verkkokaupan tuotevalikoimasta riippuu, kuinka helposti myytävä tuote on kyseessä. Tuotteen hinta on yksi selvä indikaattori, joka määrittelee ostopolkua: esimerkiksi seinäkoriste on suoraviivaisemmin myytävä tuote kuin 3d printteri.

Mitä kalliimpi laite, sitä enemmän ostaja tekee taustatutkimusta ja vertailua tuotteesta. Mitä haastavemmin myytävä tuote, sitä merkityksellisempää on tarjota mahdollisimman paljon tietoa tuotteesta.

Verkkokaupan myynnin kasvattaminen

Verkkokaupan myyntiä on todistetusti mahdollista kasvattaa luontaista Google-näkyvyyttä kehittämällä. Google-optimoinnissa tutkitaan hakukoneen käyttäjien käyttämät hakusanat, joiden pohjalta parannuksia lähdetään tekemään.

Tarkoitus on järjestää verkkokaupan sivut Googlen luontaisissa hakutuloksissa mahdollisimman hyvälle sijoitukselle, kaikilla tärkeillä ja aiheeseen osuvilla hakusanoilla.

Google-näkyvyyden lisäksi tarvitaan myös toimiva ja luottamusta herättävä verkkokauppa, joka kykenee konversoimaan vierailijoista maksavia asiakkaita.  Tätä me teemme, ja autamme mielellämme verkkokauppaanne paremmalle myynnille Googlen avustuksella.

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.