Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia hakukonenäkyvyyteen.

Markkinointi on liikenteen hankkimista verkkokauppaasi

Verkkokaupan markkinointi tähtää myynnin parantamiseen, mutta ennen myyntiä verkkokauppaan tarvitaan vierailijoita. Koska verkkokauppa elää suorasta myynnistä, markkinoinnin suhteen kaikki alkaa vierailjoista. Verkkokaupan markkinointi on siis käytännössä mahdollisimman hyvän ostopotentiaalin omaavien vierailijoiden hankkimista.

Hakukoneesta löytyy parhaat vierailijat verkkokauppaasi

Kun verkkokaupan markkinoinnissa keskitytään liikenteen lisäämiseen kaupassa, on tarpeen huomioida että vierailijoita on eri laatuisia.

Verkkokaupan vierailija-analytiikkaa seuraamalla asia voidaan havainnoillistaa: eri lähteistä (hakukone, suora vierailu, sosiaalinen media) saapuneiden vierailijoden poistumissuhdetta (bounce rate) vertailu kertoo vierailijoden laadusta.

Esimerkkinä erään asiakkaamme vierailija-analytiikasta tekemämme havainto, joka havainnollistaa laatueron verkkokaupan vierailijoiden kesken. Kyseisen kauppiaan hakukoneista saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde pyöri tasaisesti 40 % tuntumassa useammalla aikajaksolla tarkasteltuna.

Verkkokauppiaalla oli myös erään kotimaisen verkkojulkaisun portaalissa display-mainontaa, josta saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde oli välillä 80 – 90 %. Tämä tarkoittaa käytännössä, että kyseiset mainosrahat menivät suurilta osin niin sanotusti kankkulan kaivoon.

Hakukoneen luontaisista tuloksista hankitun vierailijan laatu perustuu siihen, että kyseinen henkilö etsii aktiivisesti tietoa aiheesta, jolloin kiinnostus on mitä todennäköisemmin korkeammalla tasolla.

Verkkokaupan markkinointibudjetin investointi hakukoneoptimointiin

Hakukonenäkyvyys on verkkokaupalle useimmiten hyvä sijoitus: hakukoneesta saadaan laadukkaita ja tuotteistasi kiinnostuneita vierailijoita verkkokauppaan, jos hakukoneessa on vain tuotteillesi kysyntää. Yleensä sitä on, ellei tuotevalikoima ole jotain erityistä.

Ennen verkkokaupan markkinoinnin aloittamista hakukoneoptimoinnilla, on syytä tehdä hakusanakartoitus ja tutustua Googlessa ja muissa hakukoneissa vellovaan potentiaaliin.

Tutustu verkkokauppasi markkinoinnin mahdollisuuksiin Googlessa

Google on suomalaisten eniten käyttämä hakukone, joten verkkokaupan Google-optimoinnilla saadaan vauhtia verkkokauppasi markkinointiin. Ota yhteyttä niin tutustutaan hakukoneiden tarjoamaan markkinointipotentiaaliin kaupallesi sopivilla hakusanoilla.

Lue myös

Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä

Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia

Uuden verkkokaupan Google-optimointi, näin onnistut

Kun perustetaan uusi verkkokauppa, kaikki alkaa nollasta: hakukonenäkyvyys on aloitettaessa heikkoa ja tehtävää sen parantamiseksi on paljon. Suomen markkinoilla puhutaan ensisijaisesti Google-optimoinnista, koska valtaosa väestöstä

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin: