Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia hakukonenäkyvyyteen.

Markkinointi on liikenteen hankkimista verkkokauppaasi

Verkkokaupan markkinointi tähtää myynnin parantamiseen, mutta ennen myyntiä verkkokauppaan tarvitaan vierailijoita. Koska verkkokauppa elää suorasta myynnistä, markkinoinnin suhteen kaikki alkaa vierailjoista. Verkkokaupan markkinointi on siis käytännössä mahdollisimman hyvän ostopotentiaalin omaavien vierailijoiden hankkimista.

Hakukoneesta löytyy parhaat vierailijat verkkokauppaasi

Kun verkkokaupan markkinoinnissa keskitytään liikenteen lisäämiseen kaupassa, on tarpeen huomioida että vierailijoita on eri laatuisia.

Verkkokaupan vierailija-analytiikkaa seuraamalla asia voidaan havainnoillistaa: eri lähteistä (hakukone, suora vierailu, sosiaalinen media) saapuneiden vierailijoden poistumissuhdetta (bounce rate) vertailu kertoo vierailijoden laadusta.

Esimerkkinä erään asiakkaamme vierailija-analytiikasta tekemämme havainto, joka havainnollistaa laatueron verkkokaupan vierailijoiden kesken. Kyseisen kauppiaan hakukoneista saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde pyöri tasaisesti 40 % tuntumassa useammalla aikajaksolla tarkasteltuna.

Verkkokauppiaalla oli myös erään kotimaisen verkkojulkaisun portaalissa display-mainontaa, josta saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde oli välillä 80 – 90 %. Tämä tarkoittaa käytännössä, että kyseiset mainosrahat menivät suurilta osin niin sanotusti kankkulan kaivoon.

Hakukoneen luontaisista tuloksista hankitun vierailijan laatu perustuu siihen, että kyseinen henkilö etsii aktiivisesti tietoa aiheesta, jolloin kiinnostus on mitä todennäköisemmin korkeammalla tasolla.

Verkkokaupan markkinointibudjetin investointi hakukoneoptimointiin

Hakukonenäkyvyys on verkkokaupalle useimmiten hyvä sijoitus: hakukoneesta saadaan laadukkaita ja tuotteistasi kiinnostuneita vierailijoita verkkokauppaan, jos hakukoneessa on vain tuotteillesi kysyntää. Yleensä sitä on, ellei tuotevalikoima ole jotain erityistä.

Ennen verkkokaupan markkinoinnin aloittamista hakukoneoptimoinnilla, on syytä tehdä hakusanakartoitus ja tutustua Googlessa ja muissa hakukoneissa vellovaan potentiaaliin.

Hanki ilmainen alkukartoitus Google-optimoinnille

Verkkokaupan Google-optimointi on parasta pyöräyttää käyntiin ottamalla yhteyttä alan ammattilaisiin. Jätä tietosi alla olevalla lomakkeella, niin tutustumme tapaukseesi ja kerromme millaisia mahdollisuuksia löydämme verkkokaupan Google-näkyvyyden parantamiseen.

 

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.