Verkkokaupan haasteet vuonna 2020

Verkkokaupan kasvu on jatkunut vuodesta toiseen, eikä loppua ole tiedossa. Kasvukaudesta voisi kuvitella, että verkkokaupoilla menee hyvin ja myynti kasvaa kuin itsestään. 

Onko verkkokaupan menestys itsestäänselvyys? Millaisia haasteita verkkokauppias kohtaa vuonna 2020? Miten vastata haasteisiin ja parantaa verkkokaupan myyntiä?

Kysyntä lisääntyy ja kilpailu kovenee

Vaikka verkkokauppojen myynti lisääntyy vuosi vuodelta, niin  samalla uusia verkkokauppoja syntyy kuin sieniä sateella. Verkkokaupan perustaminen on nykyään niin helppoa, että uusia verkkokauppoja perustetaan jatkuvasti. Verkkokauppojen määrän kasvu taasen johtaa luonnollisesti kilpailun kiristymiseen.

Verkkokauppojen määrän lisääntyessä yhdeksi haasteeksi muodostuu kilpailu. Mutta miten rimpuilla eroon kilpailijoista?

Verkkokaupan erottuminen kilpailijoista

Kun kilpailu lisääntyy, niin usein tästä voi seurata hintakilpailu. Hintakilpailussa on kuitenkin vaaransa, koska se on erittäin helppo toteuttaa ja samoin voi tehdä kilpailijakin.

Hintaklilpailun sijaan kannattaa keskittyä luomaan omalle verkkokaupalle jotain kilpailijoista poikkeavaa, eli luo uusi kilpailuetu. Keskity omaan kohdeasiakkaaseesi, ja mieti mikä hänelle on tärkeintä.

Hakukoneoptimoinnilla parempi kilpailuasetelma

Koska hakukoneen merkitys tiedonhaun kanavana on suuri, niin verkkokaupan kilpailun haasteita voi parantaa hakukoneoptimoinnilla (SEO). Kun verkkokauppasi löytyy halutuilla hakusanoilla paremmilta sijoilta, saat paremman kilpailuasetelman ja mahdollisuuden parantaa verkkokaupan myyntiä.

Verkkokaupan asiakaskokemuksen kehittäminen

Yksi verkkokaupan haasteista on luoda vakuuttava asiakaskokemus ja synnyttää luottamuksen tunne. Miksi asiakas ostaisi juuri sinun verkkokaupasta? Jos samaa tuotetta kauppaavat myös muut, on syytä miettiä verkkokaupan asiakaskokemuksen kehittämistä.

Verkkokaupan toimivuus ja käytettävyys kuntoon

 Verkkokaupan tulee toimia teknisesti ja käytettävyyden on oltava vähintään hyvä millä tahansa laitteella. Ulkoasun tulee olla siisti ja selkeä kaikilla laitteilla, navigoinnin tulee olla helppoa ja verkkokaupan latausnopeuden on oltava hyvä.

Perusasioina verkkokaupan haasteille voidaan pitää teknistä toimivuutta sekä verkkokaupan käytettävyyttä.

Verkkokaupan asiakaspalvelun parantaminen

Verkkokauppa ei pysty korvaamaan kivijalkaliikkeessä hyvän myyjän luomaa asiakaspalvelua kovinkaan helposti.

Mietin kuinka voit parantaa verkkokaupan asiakaskokemusta pyrkien jäljittelemään kivijalkaliikkeen myyntiprosessia. Oleellinen asia on onnistua korvaamaan aito ja elävä asiakaspalvelija verkkokaupan sisällöllä sekä muilla kommunikoinnin apuvälineillä.

Asiakkaan kokemusta verkkokaupassa voidaan parantaa keskittymällä asiakaslähtöiseen ja kattavaan sisältöön. Asiakkaan on saatava kaikki tarvittava tieto tuotteista, koska myyjä ei ole vieressä. Lisäksi livechat tai chatbot on oiva keino korvata myyntihenkilön läsnäolo verkkokaupassa.

Jätä kommentti