Verkkokaupan haasteet vuonna 2020

Verkkokaupan kasvu on jatkunut vuodesta toiseen, eikä loppua ole näkyvissä. Kasvukaudesta voisi kuvitella, että verkkokaupoilla menee hyvin ja myynti kasvaa kuin itsestään. Mutta onko verkkokaupan menestys itsestäänselvyys?

Millaisia haasteita verkkokauppias kohtaa vuonna 2020? Miten vastata haasteisiin ja parantaa verkkokaupan myyntiä?

Kysyntä lisääntyy ja kilpailu kovenee

Vaikka verkkokauppojen myynti lisääntyy vuosi vuodelta, niin samalla uusia verkkokauppoja syntyy kuin sieniä sateella. Verkkokaupan perustaminen on nykyään niin helppoa, että uusia verkkokauppoja perustetaan jatkuvasti hyvinkin pienellä vaivalla. Verkkokauppojen määrän kasvu taasen johtaa luonnollisesti kilpailun koventumiseen.

Verkkokauppojen määrän lisääntyessä yhdeksi haasteeksi muodostuu kilpailu. Mutta miten rimpuilla eroon kilpailijoista?

Verkkokaupan erottuminen kilpailijoista

Kun kilpailu lisääntyy, niin usein tästä voi seurata hintakilpailu. Hintakilpailussa on kuitenkin vaaransa, koska se on erittäin helppo toteuttaa ja samoin voi tehdä kilpailijakin. Hinnan polkemisessa voittaa ne, joilla on vara myydä jopa tappiolla niin kauan, että kilpailija nääntyy.

Hintakilpailun sijaan kannattaa keskittyä luomaan omalle verkkokaupalle kilpailijoista poikkeava kilpailuetu.

Hakukoneoptimoinnilla parempi kilpailuasetelma

Koska hakukoneen merkitys tiedonhaun kanavana on suuri, niin verkkokaupan kilpailun haasteita voi parantaa hakukoneoptimoinnilla (englanniksi SEO, eli Search Engine Optimisation). Kun verkkokauppasi löytyy halutuilla hakusanoilla paremmilta sijoilta, saat paremman kilpailuasetelman ja uusien vierailijoiden avulla mahdollisuuden parantaa verkkokaupan myyntiä.

Verkkokaupan asiakaskokemuksen kehittäminen

Yksi verkkokaupan haasteista on luoda vakuuttava asiakaskokemus ja herättää mielenkiinto. Miksi asiakas ostaisi juuri teidän verkkokaupastanne? Jos samaa tuotetta kauppaavat myös muut, on syytä miettiä verkkokaupan asiakaskokemuksen kehittämistä.

Verkkokaupan toimivuus ja käytettävyys kuntoon

 Verkkokaupan tulee toimia teknisesti ja käytettävyyden on oltava vähintään hyvä millä tahansa laitteella. Ulkoasun tulee olla siisti ja selkeä kaikilla laitteilla, navigoinnin tulee olla helppoa ja verkkokaupan latausnopeuden on oltava hyvä.

Perusasioina verkkokaupan haasteille voidaan pitää teknistä toimivuutta sekä verkkokaupan käytettävyyttä.

Verkkokaupan asiakaspalvelun parantaminen

Verkkokauppa ei pysty korvaamaan kivijalkaliikkeessä hyvän myyjän luomaa asiakaspalvelua kovinkaan helposti.

Kuinka voisi parantaa verkkokaupan asiakaskokemusta niin, että kauppa myy paremmin? Oleellinen asia on onnistua korvaamaan aito ja elävä asiakaspalvelija verkkokaupan sisällöllä sekä muilla apuvälineillä.

Asiakkaan kokemusta verkkokaupassa voidaan parantaa keskittymällä asiakaslähtöiseen ja palvelevaan sisältöön. Asiakkaalle on tarjottava kaikki tarpeellinen tieto tuotteesta, koska myyjä ei ole vieressä vastaamassa kysymyksiin. Lisäksi livechat tai chatbot voi olla oiva keino korvata myyntihenkilön läsnäolo verkkokaupassa ja parantaa kaupan myyntiä.

Apua verkkokaupan haasteisiin?

Kehitämme ja optimoimme WooCommerce -verkkokauppoja  parantamaan myyntiä. Ota yhteyttä niin jutellaan verkkokauppasi haasteista ja mahdollisuuksista tarkemmin.

Lue lisää aiheesta

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.