Verkkokaupan Google-näkyvyyden parantaminen 2021

Verkkokauppiaalle Google on taikasana. Edelleen vuonna 2021 valtaosa suomalaisista käyttää hakukoneenaan Googlea, joten verkkokaupan hakukoneoptimointi kannattaa kohdistaa hakukonejättiin.

Google-optimoinnin päämäärä on kasvattaa verkkokaupan luontaista hakukonenäkyvyyttä Googlessa, ja sitä kautta kasvattaa kaupan myyntiä.

Jos olet verkkokauppiaana kiinnostunut mistä Google-optimoinnissa on tarkemmin ottaen kyse vuonna 2021, niin jatka lukemista.

verkkokaupan Google-optimointi 2021

Lisää myyntiä verkkokaupasta Googlen kautta

Kokemuksemme mukaan Google-näkyvyys on verkkokaupalle usein mitä parasta markkinointia. Kun verkkokauppasi saavuttaa kattavan näkyvyyden Googlessa hyvillä sijoituksilla, niin kauppaasi valuu aiheesta kiinnostuneita vierailijota jatkuvalla syötöllä.

Erityisen hyvää Google-hauista tulevilla vierailijoilla on kiinnostus ja aktiivinen ote käytettyä hakusanaa tai -termiä kohtaan. Parhaassa tapauksessa Google-optimoitu verkkokauppasi on Googlen kärkisijoilla, ja ostolämmin vierailija on askelta lähempänä konversiota.

Jos myyt verkkokaupasta tuotetta jolle on kysyntää, löytyy Googlesta ostovalmiita vierailijoita.

Mitä Googlen hakukoneesta tiedetään vuonna 2021?

Google on pitänyt hakulistauksen arvojärjestyksen määrittelyn salaisena. Jotain tietoa Google on kuitenkin antanut, joista voidaan tehdä johtopäätöksiä sekä luoda linjaa onnistuneelle Google-optimoinnille.

Googlen hakutulokset elävät jatkuvasti. Tähän on osallisena Googlen tekemät jatkuvat testaamiset sekä algoritmipäivitykset. Yleisenä sääntönä vuonna 2021 on, että Google-optimoinnin tulee olla luonnollista tekemistä, ja erilaisista tempuista ja kikoista saatetaan jopa rankaista edellisvuosia rajummin.

Vuonna 2020 Google teki hakukoneeseensa 3260 uudistusta, yli 17 tuhatta hakuliikenteeseen liittyvää kokeilua, 383 tuhatta laatutestiä hauille sekä lähes 63 tuhatta sivusto sivustoa vastaan kokeilua.

Google on julkaissut sivuston arvioijan ohjeistuksen, joka on päivitetty lokakuussa 2020. Tämä opus kertoo tarkasti, miten Google yrittää kouluttaa hakukonettaan ihmisarvioinnin tuloksien perusteella.

Oikeaoppinen Google-optimointi tuo tuloksia

Kokemuksemme mukaan Google-näkyvyys on verkkokaupalle usein mitä parasta markkinointia. Kun verkkokauppasi saavuttaa kattavan näkyvyyden Googlessa hyvillä sijoituksilla, niin kauppaasi valuu aiheesta kiinnostuneita vierailijota jatkuvalla syötöllä täysin automaattisesti.

Ongelmaksi usein muodostuu osaavan Google-optimoijan löytäminen. Kuten tiedämme, mainos- ja markkinointiala on myös täynnä myyntimiehiä ja tyhjäntoimittajia. Google-optimointi on siis hyvin suhteellinen käsite, jonka jokainen ymmärtää omalla tavallaan. Jos kysyt kymmeneltä tyypiltä mitä on Google-optimointi, saat kymmenen erilaista vastausta.

Esimerkkinä mainittakoon erään asiakkaamme aikaisempi hakukoneoptimoija, joka lisäili hakusanoja sivujen osoitteisiin ja ihmetteli miksi linkit ei toimi. Tälläinen optimointi ei yleensä tuo tuloksia, vaan onnistumiseen tarvitaan syvällisempää ymmärrystä Googlen hakukoneesta. Lisäksi kokemus opettaa, mitä onnistuneeseen Google-optimointiin tarvitaan.

Verkkokaupan liikenteen kasvu Googlessa
Optimoimamme verkkokaupan kävijämäärädataa SEO-ohjelmasta: teimme syyskuussa 2020 kattavan sisällön parannuksen, jonka tulokset tulivat viiveellä.

Google-optimoinnin aloittaminen

Google-optimointi alkaa kartoituksella, joka mittaa lähtötilanteen sekä potentiaalin. Alkukartoituksella saadaan suuntaa itse tekemiselle, kun ollaan paremmin perillä tilanteesta.

Google-optimoinnissa onnistumiseen tarvitaan työkalu, jonka avulla saadaan tietoa hakusanojen hakumääristä, sekä voidaan tutkia verkkosivustojen taustoja sekä verrata niitä saavutettuun näkyvyyteen Googlessa.

Optimoinnin alkukartoitus

Meillä jokainen Google-optimointiin keskittyvä projekti lähtee liikkeelle kattavalla kartoituksella. Ennen kuin ryhdytään tekemään itse parannusta Google-näkyvyyteen, suosittelemme ottamaan syvemmän tutustumisen lähtötilanteeseen, kilpailijoihin sekä ennen kaikkea hakusanoihin.

Apuna optimoinnissa käytämme parhaaksi havaitsemaamme Ahrefs-nimistä SEO-työkalua, jonka avulla saadaan kerättyä kullan arvoista tietoa.

Optimoinnin kohdistaminen

Kun lähtötilanne on selvillä, on aika lähteä tekemään parannusta sivuston hakukonenäkyvyyteen. Google-optimointi on useista eri toimenpiteistä koostuvaa työtä, joista sisältö on tärkein. Ilman kunnollista sisältöä ei yleisesti saada kunnollisia tuloksia.

Oleellisimmat asiat Google-optimoinnissa

Optimoinnin tulokset

Google-optimoinnin tulokset ovat vaikeasti määritettävissä, mutta tekemällä oikeita asioita saadaan aina selvää parannusta aikaiseksi. Jotkut optimoijat lupailevat ensimmäistä sijaa Googlessa, joka ei aina ole niin varmaa. Suorat tuloslupaukset kannattaa siis ottaa varauksella, ja keskittyä optimoijan kokonaisvaltaiseen suunnitelmaan.

Tulokset tulevat lisäksi pienellä viiveellä, esimerkiksi sisältöpäivityksen näkymiseen Googlen tuloksissa voi viedä kolme kuukautta. Pitkäjänteisyys on siis oleellinen osa Google-optimointia.

Olemme optimoineet useita verkkokauppoja tasavarmoin tuloksin. Verkkokaupassa myytävinä tuotteina on ollut esimerkiksi sisustustuotteet, tee, kukat, jalkahoitotarvikkeet sekä nikotiininuuska, ja kaikista projekteista on saatu vähintään hyviä tuloksia.

Google-optimoinnin hinta

Ennen Google-optimoinnin hinnasta puhumista kannattaa keskittyä saavutettavissa olevan potentiaalin arvoon sekä selkeän parannuksen tuomiseen tarvittavaan työmäärään.

Optimointia voidaan tehdä projektiluontoisesti tai vaihtoehtoisesti kiinteällä kuukausihinnalla. Yleensä ensimmäinen optimointikierros kannattaa tehdä projektiluontoisena, jolloin määritellään lähtötilanne sekä tehtävät toimenpiteet potentiaali ja budjetti huomioiden.

Esimerkiksi aloittavan verkkokaupan optimoinnin olemme havainneet hyväksi lähestyä projektiluontoisesti. Täysin optimoimattomaan verkkokauppaan voi saada huomattavaa parannusta jo tuhannen euron (1000 €) sijoituksella. Kun ensimmäinen optimointikierros on tehty, saadaan tuloksien pohjalta palautetta.

Keskity Google-optimoinnin hinnan sijaan siihen, että tekijä osaa hommansa ja investointi on pitkällä aikavälillä kannattava.

Hanki ilmainen alkukartoitus Google-optimoinnille

Verkkokaupan Google-optimointi on parasta pyöräyttää käyntiin ottamalla yhteyttä alan ammattilaisiin. Jätä tietosi alla olevalla lomakkeella, niin tutustumme tapaukseesi ja kerromme millaisia mahdollisuuksia löydämme verkkokaupan Google-näkyvyyden parantamiseen.

 

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.