Verkkokaupan hakukonenäkyvyyden parantaminen

SEO-Case 3

Lisää liikennettä teeverkkokauppaan hakukoneista

Kohtasimme kesällä 2020 teekauppiaan, jonka verkkokaupan myynnissä ei ollut hurraamista. Verkkosivusto oli ehtinyt hyvään ikään, mutta hakukoneoptimointi oli jäänyt hoitamatta. Näin ollen hakukoneesta löytyi hyvin vähän vierailijoita teeostoksille.
 
Tartuimme haasteeseen ja lähdimme innokkaasti kehittämään verkkokaupan hakukonenäkyvyyttä: teimme lyhyen parannusprojektin, joka keskittyi suurimmalta osalta sisältöön. Tavoitteena oli laajentaa hakukonenäkyvyyttä sekä sijoituksia, ja saada tätä kautta luontaista liikennetta ja lisää myyntiä verkkokauppaan.

Kesäkuu 2020

Verkkokaupan hakukonenäkyvyyden parannustalkoot

Tällä verkkosivustolla oli jo varsin hyvä potentiaali hakukoneissa hyvän vuosia rakentuneen linkkiprofiilin (ulkoiset linkitykset) ansiosta. Tilanteeseen perehtymisen jälkeen kävi selväksi, että sivustolla on paljon parantamisen varaa erityisesti sisällön osalta.

Koska sisältö on verkkokaupan hakukoneoptimoinnin tärkein osa-alue, ryhdyimme tekemään  optimointia sisältö edellä.

Toimenpiteet hakukonenäkyvyyden parantamiselle

Hakusanojen kartoitus antoi suuntaviivat sisällön parannukselle, paljastaen hakukoneissa kytevän potentiaalin.

Verkkokaupan tuoteosastot oli nimetty niin, että ne eivät vaikuttaneet sopivilta hakukoneissa käytettyihin hakusanoihin. Tuoteosastojen uudelleen nimeämisellä saatiin osastosivut paremmin esille hakukoneessa.

Hakusana-auditointi paljasti myös optimointipotentiaalia tuotteiden nimissä. Joidenkin tuotteiden nimet optimoitiin sopivammaksi, jolloin ne täsmäävät paremmin hakukoneessa.

Verkkokaupan tuote- ja osastosivut käytiin läpi, esittelytekstit optimointiin hakusanoihin täsmäävämmiksi.

Koska teehen liittyvillä päähakusanoilla on kova kilpailu, teimme kattavat esittelysivut eri teelaaduille. Näiden sivujen toivoimme nappaavaan Googlessa hyville sijoille, ja siinä onnistuttiin.

Sitä mukaan kun sisältö laajeni, teimme sisäisiä linkityksiä sisältötekstiin. Tämä parantaa sivuston navigointia sekä sisäiset linkit toimivat myös buustaamaan hakukoneoptimointia.

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin lähtötilanne
Verkkokaupan optimoinnin aloittaessa hakukonenäkyvyys oli varsin heikko.

Verkkokaupan lähtötilanne

Kesäkuu 2020

Verkkokaupan hakukonenäkyvyys oli teevalikoiman osalta varsin heikko. Parhaat sijoitukset osuivat yrittäjän pitopalvelun tuotteisiin, eikä teet saaneet juuri klikkejä hakukoneesta.

Hakusanalla Googlessa

253
Nasta numero

Vierailijoita hakukoneesta

106
kuukaudessa

Syyskuu 2020

Hakukoneoptimoinnin tuloksia odotellessa

Syyskuun aikana sisältöuudistus saatiin valmiiksi ja oli aika odotella hakukonesijoituste realisoitumista. Sivusto löytyi jo huomattavasti paremmalla määrällä hakusanoja Googlesta, mutta vierailijoiden määrä pysytteli vielä paikallaan.

Jatkoimme sijoitusten seurantaa sekä teimme pieniä täsmäparannuksia sisältöön sekä sisäisiin linkityksiin.

Sijoituksia ja niiden muutoksia seurattiin jatkuvasti.

Sisältötekstien parannusta jatkettiin, jotta saavutettuja sijoituksia saatiin parannettua.

Koska sisäiset linkitykset sivujen ja aiheiden välillä ovat myös yksi indikaattori hakukoneelle, opastimme verkkokauppiasta käyttämään sisäisiä linkkejä rohkeasti.

Kaksi ja puoli kuukautta julkaisusta

Syyskuu 2020

Syyskuun lopussa parannettu ja laajennettu sisältö oli saatu julkaistua, ja sivusto alkoi näyttämään heräämisen merkkejä hakukoneessa.

Hakusanalla Googlessa

253
Nasta numero

Vierailijoita hakukoneesta

106
kuukaudessa

helmikuu 2021

Verkkokaupan sisältölaajennus alkoi tuottamaan tuloksia hakukoneessa

Verkkokaupan sijoitukset hakukoneessa makasivat paikallaan seraavat kaksi kuukautta parannusten jälkeen, mutta sitten alkoi tapahtua: sisältöparannukset nostivat verkkokaupan Googlen ensimmäiselle sijalle toivotusti.

Tilanne neljän kuukauden kuluttua

Helmikuu 2021

Parin kuukauden odottelun jälkeen alkoi tapahtua, ja hakukonesijoitukset alkoivat nousta paremmille paikoille. Nyt liikenteen määrä oli noin neljä kertaa suurempi kuin aikaisemmin.

Hakusanalla Googlessa

374
Nasta numero

Vierailijoita hakukoneesta

113
kuukaudessa

Loppusanat projektista

Tämän verkkokaupan lyhyt sisältöpainotteinen optimointijakso onnistui hyvin, ja hakukonenäkyvyyteen saatiin merkittävä muutos.