Verkkokaupan uudistus ja hakukonenäkyvyyden parantaminen

SEO-Case 2

Lisää liikennettä ja myyntiä verkkokaupalle

Saimme haastavan ja mielenkiintoisen yhteydenoton loppuvuodesta 2019. Asiakkaamme oli suunnitellut verkkokaupan uudistamista, ja harkitsi siirtymistä WooCommerce -verkkokauppaan.

Aikaisempi verkkokauppa-alusta kärsi laajentamisen ja erinäisten toimintojen lisäämisen puutteesta, joten tilalle tarvittiin muokattavissa oleva sekä hyvät puitteet hakukoneoptimoinnille. Tulimme yhdessä päätelmään, että WooCommerce sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Verkkokauppauudistuksen tavoitteena oli nykyaikastaa verkkokauppaa, parantaa hakukonenäkyvyyttä sekä lisätä myyntiä. Otimme haasteen mielenkiinnolla vastaan ja ryhdyimme toteuttamaan uutta verkkokauppaa WooCommercella.

Verkkokaupan lähtötilanne

Helmikuu 2020

Ennen verkkosivuston uudistamista sivustolla vieraili hakukoneen kautta reilut 4000 kävijää kuukaudessa, eli noin 100 - 150 vierailijaa päivässä. Vanhan verkkokaupan viikottainen keskimyynti oli vähän yli 300 euroa.

Hakusanalla Googlessa

546
Nasta numero

Vierailijoita hakukoneesta

4254
kuukaudessa

Verkkokaupan tilaukset

19
kuukaudessa

Helmikuu 2020

Uuden verkkokaupan julkaisu

Uusi verkkokauppa toteutettiin WordPressin ja WooCommercen päälle heti alkuvuodesta 2020. vanhalla sivustolla oli jo suhteellisen hyvä hakukonenäkyvyys, mutta tietysti uudistukselta odotettiin parannusta.

Toimenpiteet verkkokauppa­uudistuksessa

Verkkokaupan uudistus toi mukanaan uuden ja nykyaikaisemman ulkoasun, sekä paremman alustan hakukoneoptimoinnin suhteen.

Verkkokaupan uudistamisessa keskityttiin vahvasti nykyisen hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Hakusanojen auditointi antoi hyvän käsityksen toivotuista parannuksista.

Uuteen verkkokauppaan kytkettiin vierailija-anaytikka, jonka avulla vierailijamääriä ja muuta tietoa voitiin helposti hyödyntää hakukoneoptimoinnissa.

Verkkokauppauudistuksen yhteydessä sivurrakenteeseen tuli muutoksia, sekä julkaisun yhteydessä tehtiin tuikitärkeät uudelleenohjaukset vanhoista osotteista uusiin. Tällä toimenpiteellä varmistettiin jo hankitun hakukonenäkyvyyden säilyttäminen uuden kaupan lähtökohtana.

Hakusana-auditointi paljasti myös optimointipotentiaalia tuoteosastojen nimissä. Joidenkin tuoteosastojen nimet optimoitiin sopivammaksi, jolloin ne täsmäävät paremmin hakukoneessa.

Myös sisältöön tuli laajennusta ja parannusta uudistuksen yhteydessä. Kauppias teki sisältömuutokset antamiemme koordinaattien perusteella erityisesti niille hakusanoille, joiden sijoituksissa oli parannettavaa.

Konsultoimme verkkokauppiasta sivuston luotettavuuden parantamisesta hakukoneen silmissä. Verkko-osoitteen rankingia ryhdyttiin parantamaan ulkoisten linkkien avulla.

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin lähtötilanne
Verkkokaupan optimoinnin aloittaessa hakukonenäkyvyys oli varsin heikko.

Kaksi ja puoli kuukautta julkaisusta

Huhtikuu 2020

Reilut kaksi kuukautta uuden WooCommerce-verkkokaupan julkaisusta parannusta hakukonenäkyvyyteen ja vierailijoiden määrään oli havaittavissa. Sivusto löytyi useammalla hakusanalla Googlesta, ja vierailijoiden määrä oli kääntynyt nousuun.

Hakusanalla Googlessa

546
Nasta numero

Vierailijoita hakukoneesta

4254
kuukaudessa

Tilauksia verkkokaupasta

25
kuukaudessa

Heinäkuu 2020

Uudistetun verkkokaupan hakukonenäkyvyys ja myynti selvässä kasvussa

Muutamaa kuukautta myöhemmin uuden WordPress/WooCommerce -sivuston hakukonenäkyvyys oli parantunut huomattavasti. Tänä aikana teimme tilanneseurantaa, yksittäisiä parannuksia, sekä ohjeistimme verkkokauppiasta

Sijoituksia ja niiden muutoksia seurattiin jatkuvasti.

Sisältötekstien parannusta jatkettiin, jotta saavutettuja sijoituksia saatiin parannettua.

Koska sisäiset linkitykset sivujen ja aiheiden välillä ovat myös yksi indikaattori hakukoneelle, opastimme verkkokauppiasta käyttämään sisäisiä linkkejä rohkeasti.

Tilanne neljän kuukauden kuluttua

Heinäkuu 2020

Alle puoli vuotta verkkokauppauudistuksesta ja hakukoneoptimoinnin aloittamisesta tulokset alkoivat olemaan jo huomattavia.

Hakusanalla Googlessa

714
Nasta numero

Vierailijoita hakukoneesta

5551
kuukaudessa

Tilauksia verkkokaupasta

25
kuukaudessa

Marraskuu 2020

Selvä parannus verkkokaupan hakukonenäkyvyyteen ja myyntiin

Kun ensimmäinen puolen vuoden optimointijakso oli saatu hoidetuksi, odoteltiin hieman ja seurattiin tulosten tasaantumista. Hakukonenäkyvyyden ja vierailijoiden määrä jatkoi kasvamistaan, ja myynti oli tasaantunut.

Näiden tulosten pohjalta tehtiin jatkosuunnitelma verkkokaupan optimoinnille.

Toimenpiteet seuraavalle optimointikierrokselle

Perusoptimoinnin jälkeen hakukoneoptimoinnin hyödyt oli tullut selväksi, ja jatkoimme optimointia uuden suunnitelman mukaisesti.

Kun sivustolla olevien sivujen sisällöt on saatu kuntoon, on aika jatkaa sisällön laajentamista uusien hakusanojen alueelle.

Marraskuun katsauksessa hakukonenäkyvyys näytti edelleen kehittymisen merkkejä

Tilanne reilun puolen vuoden jälkeen

Lokakuu 2020

Reilun puolen vuoden kuluttua uusi verkkokauppa sekä tehdyt sisältömuutokset alkoivat asettua paikoilleen. Hakukonenäkyvyys sekä vierailijoiden määrä jatkoi kasvuaan, tilausten määrän vakiintuessa hyvälle tasolle.

Hakusanalla Googlessa

1014
Nasta numero

Vierailijoita hakukoneesta

11147
kuukaudessa

Tilauksia verkkokaupasta

100
kuukaudessa

Verkkokaupan hakukoneoptimointi jatkuu...

Uusi verkkokauppa yhdistettynä puolen vuoden hakukoneoptimointiin paransi verkkokaupan näkyvyyttä ja myyntiä huomattavasti. Nyt verkkokauppiaalla on hyvät eväät verkkonäkyvyyden jatkuvaan kehittämiseen.