Verkkokaupan optimointi

Sisältö

Verkkokaupan Google-optimointi

Verkkokauppa ei ole koskaan valmis

Verkkokaupassa riittää aina parannettavaa, ja optimoinnin tarkoitus on tuoda parempaa myyntiä verkkokaupalle. Verkkokaupan optimointi voidaan jakaa kahteen pääaiheeseen: hakukoneoptimointi ja konversio-optimointi.

Lisää vierailijoita ja enemmän kauppoja

Optimoinnin tarkoitus on tuoda sekä lisää liikennettä verkkokauppaan, että parantaa vierailijan kokemusta siihen suuntaan, että kaupat syntyvät herkemmin.

Konversio on optimoinnin ensimmäinen askel

Laita verkkokaupan konversio kuntoon

Koska verkkokauppa elää suorasta myynnistä, ja verkkokaupan tarkoitus on myydä, konversio (eli myyntisuhde) on oleellinen tekijä. Jos kauppa ei ole kunnossa, kukaan ei osta. Tällöin konversiosuhde on nolla. Jos taasen jokainen vierailija ostaisi, konversioaste olisi 100 %.

Konversioksi kutsutaan sellaista toivottua tapahtumaa, jota verkkokaupan vierailijalta odotetaan. Ensisijainen konversio verkkokaupalle on myyntitapahtuma, mutta konversioksi voidaan laskea myös yhteydenotto tai sähköpostilistalle liittyminen.

Kun verkkokaupassasi on jo vierailijoita, mutta kauppa ei käy, tarvitset ensisijaisesti konversio-optimointia verkkokaupallesi.

Verkkokaupan optimointi on kauppiaan tärkein tehtävä

Nykyään ei temput auta, vaan kaiken pohjana tulee toimia laadukas, palveleva ja Googlen hakusanoille optimoitu.

Optimoinnilla parempia tuloksia verkkokaupasta

Vaikka optimointi käy työstä, se voi olla verkkokaupan myynnille suuri apu.

Hyvä hakukonenäkyvyys on suuri hyöty verkkokaupalle

Kun tuleva asiakkaasi saapuu verkkokauppaasi hakukoneen luontaisista hakutuloksista, hän on ottanut ja alkanut toimeen. Tämä usein viittaa siihen, että hakukoneesta tuleva vierailija on todennäköisemmin tosissaan liikenteessä.

Hakukoneoptimoinnilla lisää vierailijoita verkkokauppaan

Hakukoneesta tulevat vierailijat ovat keskimääräistä sitoutuneempia

Google luo erikseen hakutulokset mobiililaitteille, eli sivuston ollessa sopimaton puhelimella käytettäväksi, se saattaa puuttua Googlen hakutuloksista mobiililaitteilla kokonaan.

Teknisessä Google-optimoinnissa erityisen tärkeä aihealue on mobiilioptimointi, joka on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Huomattava enemmistö saattaa vieraililla puhelimella verkkokaupassasi.

Mobiilioptimoitu verkkokauppa latautuu myös nopeasti, tarjoten sujuvan kokemuksen hieman heikommassakin mobiiliverkossa. Latausnopeus on yksi oleellinen konversioon vaikuttava tekijä.

Toteutamme verkkokaupat WooCommercella, joka on WordPressin verkkokauppalisäosa. Se nauttii WordPressin eduista teknisen hakukoneoptimoinnin suhteen. WordPress tunnetaan teknisesti parhaana  julkaisujärjestelmänä hakukoneoptimointiin.

Ota yhteyttä, niin jutellaan verkkokauppanne teknisestä Google-valmiudesta sekä muusta aiheeseen liittyvästä.

Verkkokaupoan optimointi on monipuolista parannustyötä

Onnistuneen optimoinnin tulokset kantavat kauas tulevaisuuten, ollen erityisen kannattava sijoitus juurikin verkkokaupalle.

Lisää verkkokaupan optimointia blogissa

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Lue lisää »

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Lue lisää »

Verkkokaupan optimointipotentiaalin kartoitus

Ennen verkkokaupan Google-optimoinnin aloittamista on tarpeen tehdä kartoitus verkkokaupan Google-näkyvyyden nykytilasta, sekä kohdehakusanoilla olevasta kilpailutilanteesta.

Alkukartoituksen perusteella saadaan selville mihin toimenpiteisiin Google-optimoinnin tulisi kohdistua. Ota yhyeyttä, niin katsotaan voimmeko olla avuksi verkkokauppasi kasvattamisessa.