Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Verkkokauppa elää suorasta myynnistä, joten vierailijoiden hankkiminen verkkokauppaan on yksi verkkokauppiaan oleellisimmista tehtävistä. Hakukoneet ovat edelleen suurin liikenteenohjaaja verkossa, ja sieltä löytyy verkkokauppiaalle erittäin hyviä asiakasehdokkaita luontaisten hakutulosten listalta.

Sisältö

Miksi vierailijoita verkkokauppaan hakukoneesta?

Hakukoneita käytetään edelleen jatkuvasti ja paljon, erityisesti silloin kun haetaan tietoa, vertaillaan tuotteita ja katsellaan kauppiaiden tarjouksia. Hakukoeesta tulevat vierailijat ovat yleensä ostokannalla, koska hakevat jo tietoa.

Hakukoneesta tulleissa vierailijoissa on jotain erityisen hyvää: ne ovat yleensä sitoutuneempia, koska ovat jo liikekannalla hakiessaan tietoa tai vertaillessaan tuotetta.

Kun vierailijat tulevat verkkokauppaasi hakukoneen orgaanisista hakutuluoksista ilman erillisiä mainosponnisteluja, verkkokaupan hakukoneoptimointi tuo vierailijoita automaattisesti, eivätkä hakukoeen tuoma vierailijavirta katkea äkkinäisesti. Optimoinnin hyödyt jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen.

Hakukoneesta tulevat vierailijat ovat ilmaisia

Kun verkkokauppasi löytyy hakukoneen listauksen kärkipäästä toivotuilla hakusanoilla, saat jatkuvan virran vierailijoita verkkokauppaasi ihan ilmaiseksi. Tällöin et ole enää riippuvainen jatkuvasta maksullisesta mainonnasta.

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin ensimmäinen askel

Kartoita kilpailutilanne ja potentiaali hakukoneissa

Verkkokaupalle suositeltavien toimenpiteiden määrittämiseksi on tarpeen tutustua ja pitää silmällä mitä hakukoneissa oikein tapahtuu sopivien hakusanojen suhteen.

Alkukartoituksen ja seurannan tarkoituksena on auttaa kohdistamaan oikeat toimenpiteet verkkokauppaan, kun tiedetään tarkemmin missä parannettavaa löytyy sekä mihin on tärkein keskittyä.

Teemme jatkuvasti tiedustelua erillisellä hakukoneoptimoinnin työkalulla verkkosivustojen hakukonesijoituksista ja -näkyvyydestä. Työkalulla päästään tutustumaan verkkokauppasi käyttäytymiseen hakukoneissa: ohjelma kertoo millä hakusanoilla ja miltä sijoituksilta verkkosivut löytyy. Lisäksi voidaan vertailla oman verkkokaupan näkyvyyttä ja optimoinnillista eroa kilpailijoihin.

Määrätietoinen hakukoneoptimointi lähtee tutustumisen ja analysoinnin pohjalta tehtyyn suunnitelmaan. Ota yhteyttä niin keskustellaan verkkokauppanne hakukoneoptimoinnista.

Hakukoneista löytyy ostoaikeissa olevia vierailijoita

Hakukoneesta tulevat vierailijat ovat lämpimiä liidejä. He ovat etsimässä tietoa aiheesta, ja ovat aktivoituneet aihetta kohtaan.

Hakukoneoptimointiin sisältö edellä

Sisällöstä on tullut tärkeämpi kuin koskaan ennen. Verkkokauppojen määrän kasvaessa laatukriteerit nousevat, ja nykypäivänä hakukoneoptimoinnissa pärjäämiseen on vahva sisältö.

Verkkokaupan

Hakukonejätti Google kehoittaa keskittymään sisältöön

Esimerkkinä Google rummuttaa entistä enemmän laadukkaan sisällön suuntaan. Hakukoneoptimoinnin kaikki osa-alueet on oltava kunnossa, mutta kattava hakukonenäkyvyys hyvillä sijoituksilla on ensisijaisesti sisällön tehtävä.

Optimoi sisältö oikeaoppisesti hakukoneille!

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin toinen askel

Luo vahva ja asiakaslähtöinen sisältö verkkokauppaasi

Sisältö on pitkäikäinen investointi verkkokaupallesi, tuoden jatkuvan virran aktiivisia vierailijoita hakukoneista. Kohdehakusanat kertovat hieman hakijan hakutarkoituksesta (engl. Search Intent).

Ymmärtämällä hakusanaan tai termiin liittyvän hakutarkoituksen, pystytään sisältö kohdentamaan mahdollisimman paljon tiedonhakijaa palvelevaksi.

Verkkokaupan hakukonepotentiaalissa on usean tasoisia hakutarkoituksia. Tässä tulee mukaan se kuuluisa ostopolku, josta puhutaan: jos hakutermissä on mukana sana “hinta”, on melko selvä että tämä hakija etsii sopivaa verkkokauppaa tai myyjää kyseiselle tuotteelle.

Menestyksekäs hakukoneoptimointi on monipuolista parannustyötä

Onnistuneen optimoinnin tulokset kantavat kauas tulevaisuuten, ollen erityisen kannattava sijoitus.

Verkkokaupan linkitykset ovat merkittävä osa hakukoneoptimointia

Linkit ovat yksi tärkeistä tekijöistä hakukonenäkyvyydessä. Kun verkkokauppasi sisältö sekä sivusto on verkostoitunut oikeaoppisesti ja maineekkaasti linkitysten avulla, pääsee sivustosi yleisesti ottaen paremmille hakusijoituksille.

Enää Google-optimointiin ei kuulu minkään sortin temput, kuten hakusanojen sullominen ja ylenmääräinen käyttäminen. Keinoittelua on aina harjoitettu myös Google-näkyvyyden parantamisessa. Nykyään hakukone voi jopa rankaista verkkosivustoja, jotka yrittävät parantaa tuloksiaan epämääräisin keinoin.

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin kolmas askel

Verkkokaupan linkit kuntoon

Ulkoiset linkitykset eli verkkokaupan linkkiprofiili on vihjailujen mukaan yksi tärkeimpiä tekijöitä Googlen tuloksissa menestymiseen.

Mitään linkkityyliä ei pidä väheksyä hakukoneoptimoinnissa, vaan ulkoisten linkkien lisäksi sisäiset linkit oikeilla hakusanoilla, sekä ulos johtavat linkitykset ovat osa toimivaa linkkiprofiilia.

Sisäiset linkitykset voi laittaa kuntoon vaikka heti ja hyvin helposti, mutta ulkoisten linkkien hankkiminen on pitkäjänteistä työtä.

Hyvä keino oppia linkityksistä on katsoa miten ja miksi kilpailijat menestyvät hakukoneissa paremmin.

Tekninen hakukoneoptimointi osana kokonaisuutta

Vaikka sisältö on elintärkeä osa hakukoneoptimoinnissa, niin sekään ei pärjää ilman toimivaa tekniikkaa. Teknisellä hakukoneoptimoinnilla tarkoitettaan suurempaa määrää pienempiä tai suurempia parannuksia sivuston rakenteeseen, luettavuuteen tai toimivuuteen.

Googlen hakukone on kone, joka on koulutettu seuraamaan tiettyjä normeja

Hakukonesijoituksen taustalla on Googlen robotin vierailu verkkokaupassasi, jonka jälkeen tulokset analysoidaan ja määritellään sopivalle hakusijoitukselle. Hyvä Google-sijoitus vaatii, että Googlen robotti ymmärtää sivustoa ja näkee sen helppolukuisena sekä oikean rakenteisena kokonaisuutena.

Laadukkaan sisällön hyötyjä ei kannata haaskata huonolla teknisellä toteuksella

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin neljäs askel

Tekniikka on oleellinen osa kokonaisvaltaista hakukoneoptimointia

Esimerkkinä hakukonevaltias Google, jolla on erillinen hakuindeksi mobiililaitteille. Sivuston ollessa teknisesti sopimaton puhelimella käytettäväksi, se saattaa puuttua hakutuloksista mobiililaitteilla kokonaan.

Teknisessä hakukoneoptimoinnissa erityisen tärkeä asia on mobiilioptimointi, joka on tärkempi kuin koskaan ennen. Huomattava enemmistö saattaa vieraililla puhelimella verkkokaupassasi.

Mobiilioptimoitu verkkokauppa latautuu myös nopeasti, tarjoten sujuvan kokemuksen hieman heikommassakin mobiiliverkossa. Latausnopeus on yksi oleellinen konversioon vaikuttava tekijä.

Toteutamme verkkokaupat WooCommercella, joka on WordPressin verkkokauppalisäosa. Se nauttii WordPressin eduista teknisen hakukoneoptimoinnin suhteen. WordPress tunnetaan teknisesti parhaana  julkaisujärjestelmänä hakukoneoptimointiin.

Ota yhteyttä, niin jutellaan verkkokauppanne teknisestä hakukonevalmiudesta sekä muusta aiheeseen liittyvästä.

Lisää hakukoneoptimointia blogissa

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Lue lisää »

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Lue lisää »

Verkkokaupan hakukonenäkyvyyden ja potentiaalin kartoitus

Ennen verkkokaupan hakukoneoptimoinnin aloittamista on tarpeen tehdä kartoitus verkkokaupan hakukonenäkyvyyden nykytilasta, sekä kohdehakusanoilla olevasta kilpailutilanteesta. Alkukartoituksen perusteella saadaan selville minkä verran hakukoneopitmointiin täytyy pääpiirteittäin investoida, jotta toivottuihin tuloksiin päästään.

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.