Verkkokaupan Google-optimointi

Google on erityisesti Suomessa käytetyin hakukone, ohjaten tiedonhakuja, kysymyksiä ja toiveita sopiviin verkko-osoitteisiin. Google-optimointi on siis hakukoneoptimointia, jossa keskitytään näkyvyyden ja sijoitusten parantamiseen ainoastaan Googlessa.

Hakukonejätti ei kerro tarkkaan salaista kaavaansa hakukoneensa hakutulosten järjestelemiseen. Tästä syystä Google-optimoinnin käsite on häilyvä.

Tällä sivulla kerromme tärkeimmät oppimamme asiat verkkokaupan Google-optimoinnista.

Sisältö

Verkkokaupan Google-optimointi

Sisältö on tärkein ja potentiaalisin investointi Google-näkyvyydessä

Google ei ole koskaan julkaissut tarkkaa kaavaa hakukoneen tulosten järjestämiseen. Hakukonejätti muuttaa hakutulosten laskukaavaa jatkuvasti, ja vippaskonstit toimii vuosi vuodelta heikommin.

Googlen viesti hakukoneen järjestyksen määrittämistä kohtaan on ollut selvä: sisältö on tärkeämpi kuin koskaan aikaisemmin. Vielä vuosia sitten Googlen hakukone oli yksinkertaisella logiikalla rakennettu, ja “Google-optimointi” saattoi sisältää monen näköisiä epämääräisiä keinoja. Jopa hakusanojen tunkeminen epämääräisesti sivustolle auttoi asiaa.

Vuonna 2021 verkkosivujen määrä on aivan toista luokkaa kuin kymmenenkin vuotta sitten, joten hakukoneen täytyy kehittyä tarjonnan laajentuessa. Samalla Googlen algoritmit “viisastuu”, eikä kikkakolmoset optimoinnin suhteen enää toimi. Päin vastoin niistä saattaa jopa saada penaltia.

Google sanoo parantavansa hakukonemusta jatkuvasti käyttäen laatutarkkailijoita ja kattavaa Laatutarkkailijan opasta, jotka ovat verkkosivustojen käyttäjiä ympäri maailman.

Googlen hakukone on viisaampi kuin vuosia sitten

Enää Google-optimointiin ei kuulu minkään sortin temput, kuten hakusanojen sullominen ja ylenmääräinen käyttäminen. Keinoittelua on aina harjoitettu myös Google-näkyvyyden parantamisessa. Nykyään hakukone voi jopa rankaista verkkosivustoja, jotka yrittävät parantaa tuloksiaan epämääräisin keinoin.

Verkkokaupan Google-optimoinnin ensimmäinen askel

Laita verkkokaupan sisältö kuntoon!

Ilman kunnollista ja tiedonhakijaa palvelevaa sisältöä ei ole kunnollisia hakukonesijoituksiakaan. Laita siis verkkokaupan sivurakenne ja sisältö kuntoon.

Vahva asiakaslähtöinen ja Googlelle optimoitu sisältö on verkkokaupan menestyksen peruspilari sekä oikein toteutettuna tärkein investointi Google-optimoinnissa.

Sisältö edellä verkkokaupan Google-optimointiin

Nykyään ei temput auta, vaan kaiken pohjana tulee toimia laadukas, palveleva ja Googlen hakusanoille optimoitu.

Tekniikka on tärkeä osa Google-optimointia

Vaikka sisältö on tärkeä osa Google-optimointia, niin sekään ei pärjää ilman kunnoista tekniikkaa. Teknisellä optimoinnilla tarkoitettaan useita pienempiä tai suurempia teknisiä määritteitä tai vaatimuksia koskevia parannuksia sivuston rakenteeseen, luettavuuteen tai toimivuuteen.

Googlen hakukone on kone, joka on koulutettu seuraamaan tiettyjä normeja

Hakukonesijoituksen taustalla on Googlen robotin vierailu verkkokaupassasi, jonka jälkeen tulokset analysoidaan ja määritellään sopivalle hakusijoitukselle. Hyvä Google-sijoitus vaatii, että Googlen robotti ymmärtää sivustoa ja näkee sen helppolukuisena sekä oikean rakenteisena kokonaisuutena.

Laadukkaan sisällön hyötyjä ei kannata haaskata huonolla teknisellä toteuksella

Verkkokaupan optimoinnin toinen askel

Tekniikka on oleellinen osa kokonaisvaltaista Google-optimointia

Google luo erikseen hakutulokset mobiililaitteille, eli sivuston ollessa sopimaton puhelimella käytettäväksi, se saattaa puuttua Googlen hakutuloksista mobiililaitteilla kokonaan.

Teknisessä Google-optimoinnissa erityisen tärkeä aihealue on mobiilioptimointi, joka on tärkeämpää kuin koskaan ennen. Huomattava enemmistö saattaa vieraililla puhelimella verkkokaupassasi.

Mobiilioptimoitu verkkokauppa latautuu myös nopeasti, tarjoten sujuvan kokemuksen hieman heikommassakin mobiiliverkossa. Latausnopeus on yksi oleellinen konversioon vaikuttava tekijä.

Toteutamme verkkokaupat WooCommercella, joka on WordPressin verkkokauppalisäosa. Se nauttii WordPressin eduista teknisen hakukoneoptimoinnin suhteen. WordPress tunnetaan teknisesti parhaana  julkaisujärjestelmänä hakukoneoptimointiin.

Ota yhteyttä, niin jutellaan verkkokauppanne teknisestä Google-valmiudesta sekä muusta aiheeseen liittyvästä.

Menestyksekäs Google-optimointi on monipuolista parannustyötä

Onnistuneen optimoinnin tulokset kantavat kauas tulevaisuuten, ollen erityisen kannattava sijoitus.

Verkkokaupan linkitykset vaikuttavat huomattavasti Google-optimoinnissa

Linkit ovat yksi tärkeistä tekijöistä Google-näkyvyydessä. Kun verkkokauppasi sisältö sekä sivusto on verkostoitunut oikeaoppisesti ja maineekkaasti linkitysten avulla, pääsee sivustosi paremmille hakusijoituksille Googlessa.

Enää Google-optimointiin ei kuulu minkään sortin temput, kuten hakusanojen sullominen ja ylenmääräinen käyttäminen. Keinoittelua on aina harjoitettu myös Google-näkyvyyden parantamisessa. Nykyään hakukone voi jopa rankaista verkkosivustoja, jotka yrittävät parantaa tuloksiaan epämääräisin keinoin.

Verkkokaupan Google-optimoinnin kolmas askel

Linkitykset kuntoon

Ulkoiset linkitykset eli verkkokaupan linkkiprofiili on vihjailujen mukaan yksi tärkeimpiä tekijöitä Googlen tuloksissa menestymiseen.

Mitään linkkityyliä ei pidä väheksyä Google-optimoinnissa, vaan ulkoisten linkkien lisäksi sisäiset linkit oikeilla hakusanoilla, sekä myös ulos johtava linkitykset ovat osa linkkiprofiilia.

Sisäiset linkitykset voi laittaa kuntoon vaikka heti ja hyvin helposti, mutta ulkoisten linkkien hankkiminen on pitkäjänteistä työtä.

Hyvä keino oppia linkityksistä on katsoa miten ja miksi kilpailijat menestyvät Googlessa paremmin.

Lisää verkkokaupan Google-optimointia blogissa

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Lue lisää »

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Lue lisää »

Verkkokaupan Google-näkyvyyden ja potentiaalin kartoitus

Ennen verkkokaupan Google-optimoinnin aloittamista on tarpeen tehdä kartoitus verkkokaupan Google-näkyvyyden nykytilasta, sekä kohdehakusanoilla olevasta kilpailutilanteesta.

Alkukartoituksen perusteella saadaan selville mihin toimenpiteisiin Google-optimoinnin tulisi kohdistua. Ota yhyeyttä, niin katsotaan voimmeko olla avuksi verkkokauppasi kasvattamisessa.

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.