Näin hyödynnät linkkejä hakukoneoptimoinnissa

Ulkoiset sekä sisäiset linkit ovat huomattava osa hakukoneoptimointia, ja molemmat ovat hakukonenäkyvyyden kannalta oleellisia tekijöitä.

Mitä eroa ulkoisilla ja sisäisillä linkeillä?

Ulkoinen linkki on toiselta verkkosivustoltasi sinun verkkosivuillesi osoittava linkki, eli hyperlinkki. Tätä linkkiä klikkaamalla siis pääsee sivustollesi.

Toinen asia on sisäiset linkit, jotka ovat verkkosivustosi sisäisessä käytössä. Tämä tarkoittaa, että sisällön yhteydessä on linkkejä saman sivuston toiselle sivulle.

Ulkoiset ja sisäiset linkit ovat eri asia, mutta molemmat varsin hyödyllisiä hakukoneoptimoinnin kannalta.

Esimerkki sisäisestä ja ulkoisesta linkistä:

Sisäinen linkki ohjaa saman sivuston eri osoitteeseen, esimerkiksi Google-optimointiin (sisäinen linkki, joka aukeaa uuteen ikkunaan). Ulkoinen linkki ohjaa eri verkko-osoitteeseen, kuten Linktreen referenssit.

Ulkoiset linkit parantavat verkkosivuston luotettavuutta ja näkyvyyttä

Ulkoiset linkit voivat parantaa verkkosivuston Google-näkyvyyttä merkittävällä tavalla. Google esimerkiksi kommentoi sivusuulla muutama vuosi takaperin, että ulkoiset linkit ovat kolmen oleellisimman yksittäisen sijoitukseen vaikuttavan tekijän joukossa.

Ulkoisissa linkeissä laatu korvaa helposti määrän. Nykyisin Google on paljon tietoisempi ulkoisen linkin lähettävän sivuston tarkoituksesta ja oleellisuudesta. Ulkoiset linkit heikoilta tai epäilyttäviltä sivustoilta on menettänyt merkitystään, eikä linkkien spämmääminen mille-sattuu-sivustolle tuo toivottuja tuloksia.

Laadukas ulkoinen linkki on korkean domain rankingin sivustolta, jota hakukoneet pitävät luotettavana. Lisäksi Google ymmärtää aika hyvin onko linkittävän sivuston sisältö käyttäjien vai omistajan luomaa. Käyttäjien luomassa sisällössä linkin tehokkuus ei välttämättä ole yhtä hyvä.

Laadukkaiden ulkoisten linkkien hankkiminen on yksi haastavammista osa-alueista hakukoneoptimoinnissa, mutta jo asian tiedostaminen helpottaa asiaa.

Hyvä määrä ulkoisia linkkejä auttaa myös sivustosi indeksoitumaan paremmin Googlessa.

Sisäiset linkit auttavat lukijaa sekä antavat signaaleja hakukoneille

Sisäisten linkkien rooli on taasen aivan toinen. Sisäiset linkit auttavat ensisijaisesti sivuston käyttäjää navigoimaan aiheiden kesken. Sinun tulisi keskittyä luomaan sisäisiä linkkejä sivustollesi, jotka muistuttavat hakusanojasi.

Kun linkität sisäisen linkin tekstisisällön yhteydestä toiselle sivullesi, voit antaa myös hakukoneille hieman vahvempia signaaleja käyttämällä linkissä merkityksellisiä sanoja.

Linkit kuntoon ja lisää liikennettä Googlesta

Ulkoisten ja sisäisten linkkien voimaa ei kannata vähätellä.

Olemme olleet mukana optimoimassa erilaisia verkkokauppoja tai vaikkapa autohuollon palvelua. Olipa verkkosivuston aihe mikä tahansa, sisäisten linkkien rakentamista sekä ulkoisten linkkien hankkimista ei kannata missään tapauksessa unohtaa.

Jos olet kiinnostunut paremmista Google-sijoituksista kasvavasta myynnistä, linkkien tulisi olla yksi tärkeimpiä kiintopisteistä hakukoneoptimoinnin toimenpiteäistä. Ota meihin yhteyttä, niin tehdään ilmainen kartoitus verkkosivustosi linkeille ja muille optimoinneille.

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.