Miten saan Googlen indeksoimaan verkkosivustoni?

Eikö verkkosivut löydy Googlesta? Uudet verkkosivut uudella verkko-osoitteella vai hieman vahemmat sivut?

Jos sivuston verkko-osoite on täysin uusi, on luonnollista että sivusto puuttuu hakukoneiden indeksistä.

Jos sivusto on taasen ollut julkaistuna jo jonkin aikaa, eikä sivuja löydy Googlesta, on syytä selvittää puuttuuko sivut kokonaan indeksistä vai onko niiden sijoittuminen vain erityisen huono.

Puuttuuko sivusto indeksistä kokonaan, vai onko näkyvyys heikko?

Jos sivustosi on ollut paikallaan jo jonkin aikaa, on ensin syytä tarkistaa löytyykö sivustoa Googlesta tai muista hakukoneista. Jos et ole varma puuttuuko sivusto kokonaan, voit lukea Googlen tarkemman ohjeistuksen asian selvittämiseksi.

Etenemme tästä eteen päin oletuksella, että sivustosi puuttuu Googlen indeksistä kokonaan. Jos verkkosivusto taasen löytyy Googlesta, mutta huonolla sijoituksella, suosittelemme Google-optimointia.

Tarkista, ettei sivuston indeksointikiellon asetus ole päällä

Ensimmäinen toimenpide on tarkistaa, että verkkosivsutosi ei estä hakukoneita indeksoimasta sivustoanne. Jos kyseinen asetus on päällä, sivusto pyytää olla indeksoitumatta.

WordPress -julkaisujärjestelmässä on toiminto, jonka asettamalla sivusto kieltää hakukoneilta sivuston indeksoinnin. Varmistu ensin että tämä toiminto ei ole sivustollasi päällä. WordPressistä kyseinen asetus löytyy hallintapanelin valikosta kohdasta Asetukset -> Lukeminen.

WordPress indeksointikielto
Tarkista ensin sivuston asetuksista, ettei indeksointikielto hakukoneille ole päällä. Kuvassa WordPressin asetukset hallintapanelista.

Verkkosivusto Googlen indeksiin Search Consolen kautta

Jos haluat pelata varman päälle, sekä haluat verkkosivuston mahdollisimman pian Googlen indeksiin, voit kirjautua Search Consoleen, asettaa verkkosivustosi palveluun ja laittaa indeksointipyynnön Googlelle. Search Consolen kattavat toiminnot saattavat säikäyttää ensikertalaisen, vaikka järjestelmä on melko käyttäjäystävällinen.

Sivuston lisääminen ja indeksointipyynnön tekeminen Search Consolessa voi nopeuttaa ja parantaa Google-indeksiin pääsyä.

Palvelussa on myös muita Google-näkyvyyteen liittyviä toimintoja, jotka voivat parantaa hakukonesijoituksia Googlessa.

Verkkosivusto indeksiin ulkoisten linkkien avulla

Googlen robotit kulkevat pitkin verkkosivustoja jatkuvasti ja uudelleenindeksoivat verkkosivujen sisältöjä sekä linkityksiä. Luonnollinen tapa hankkiutua Googlen indeksiin on järjestämällä ulkoisia linkkejä, jotka johtavat verkkosivustollenne. Ulkoiset linkit ovat myös oleellinen osa hakukoneoptimointia.

Kun muilta tarpeeksi tunnetuilta verkkosivuilta löytyy linkityksiä sivustollenne, Google ja muut hakukoneet löytävät omatoimisesti perille ennemmin tai myöhemmin.

Ulkoiset linkit, eli linkkiprofiili, on edelleen yksi merkittävämmistä Google-näkyvyyteen vaikuttavista tekijöistä. Ulkoiset linkit määrittävät verkko-osoitteen tunnettavuutta ja luotettavuutta hakukoneen silmissä.

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.