Miten saan Googlen indeksoimaan verkkosivustoni?

Eikö verkkosivut löydy Googlesta? Uudet verkkosivut uudella verkko-osoitteella vai hieman vahemmat sivut?

Jos sivuston verkko-osoite on täysin uusi, on luonnollista että sivusto puuttuu hakukoneiden indeksistä.

Jos sivusto on taasen ollut julkaistuna jo jonkin aikaa, eikä sivuja löydy Googlesta, on syytä selvittää puuttuuko sivut kokonaan indeksistä vai onko niiden sijoittuminen vain erityisen huono.

Puuttuuko sivusto indeksistä kokonaan, vai onko näkyvyys heikko?

Jos sivustosi on ollut paikallaan jo jonkin aikaa, on ensin syytä tarkistaa löytyykö sivustoa Googlesta tai muista hakukoneista. Jos et ole varma puuttuuko sivusto kokonaan, voit lukea Googlen tarkemman ohjeistuksen asian selvittämiseksi.

Etenemme tästä eteen päin oletuksella, että sivustosi puuttuu Googlen indeksistä kokonaan. Jos verkkosivusto taasen löytyy Googlesta, mutta huonolla sijoituksella, suosittelemme Google-optimointia.

Tarkista, ettei sivuston indeksointikiellon asetus ole päällä

Ensimmäinen toimenpide on tarkistaa, että verkkosivsutosi ei estä hakukoneita indeksoimasta sivustoanne. Jos kyseinen asetus on päällä, sivusto pyytää olla indeksoitumatta.

WordPress -julkaisujärjestelmässä on toiminto, jonka asettamalla sivusto kieltää hakukoneilta sivuston indeksoinnin. Varmistu ensin että tämä toiminto ei ole sivustollasi päällä. WordPressistä kyseinen asetus löytyy hallintapanelin valikosta kohdasta Asetukset -> Lukeminen.

WordPress indeksointikielto
Tarkista ensin sivuston asetuksista, ettei indeksointikielto hakukoneille ole päällä. Kuvassa WordPressin asetukset hallintapanelista.

Verkkosivusto Googlen indeksiin Search Consolen kautta

Jos haluat pelata varman päälle, sekä haluat verkkosivuston mahdollisimman pian Googlen indeksiin, voit kirjautua Search Consoleen, asettaa verkkosivustosi palveluun ja laittaa indeksointipyynnön Googlelle. Search Consolen kattavat toiminnot saattavat säikäyttää ensikertalaisen, vaikka järjestelmä on melko käyttäjäystävällinen.

Sivuston lisääminen ja indeksointipyynnön tekeminen Search Consolessa voi nopeuttaa ja parantaa Google-indeksiin pääsyä.

Palvelussa on myös muita Google-näkyvyyteen liittyviä toimintoja, jotka voivat parantaa hakukonesijoituksia Googlessa.

Verkkosivusto indeksiin ulkoisten linkkien avulla

Googlen robotit kulkevat pitkin verkkosivustoja jatkuvasti ja uudelleenindeksoivat verkkosivujen sisältöjä sekä linkityksiä. Luonnollinen tapa hankkiutua Googlen indeksiin on järjestämällä ulkoisia linkkejä, jotka johtavat verkkosivustollenne. Ulkoiset linkit ovat myös oleellinen osa hakukoneoptimointia.

Kun muilta tarpeeksi tunnetuilta verkkosivuilta löytyy linkityksiä sivustollenne, Google ja muut hakukoneet löytävät omatoimisesti perille ennemmin tai myöhemmin.

Ulkoiset linkit, eli linkkiprofiili, on edelleen yksi merkittävämmistä Google-näkyvyyteen vaikuttavista tekijöistä. Ulkoiset linkit määrittävät verkko-osoitteen tunnettavuutta ja luotettavuutta hakukoneen silmissä.

Lue myös

Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä

Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia

Uuden verkkokaupan Google-optimointi, näin onnistut

Kun perustetaan uusi verkkokauppa, kaikki alkaa nollasta: hakukonenäkyvyys on aloitettaessa heikkoa ja tehtävää sen parantamiseksi on paljon. Suomen markkinoilla puhutaan ensisijaisesti Google-optimoinnista, koska valtaosa väestöstä

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin: