Miksi hakukoneoptimointi on verkkokaupalle hyvä investointi?

Hakukoneoptimoinnin tarkoitus on parantaa verkkosivuston näkyvyyttä ja sijoituksia hakukoneessa. Koska verkkokaupan menestys perustuu suoraan verkkomyyntiin, on onnistunut hakukoneoptimointi parhaillaan loistava investointi. Mutta miksi hankkia vierailijoita verkkokauppaan juuri hakukoneesta?

Hakukoneesta saapuvat vierailijat ovat keskimääräistä parempia

Hakukoneen kautta tulevat vierailijat hakevat aktiivisesti tietoa käytettyjen hakusanojen osoittamasta aiheesta. Tämä on positiivinen signaali, joka kertoo että henkilö etsii tietoa aiheesta. Tämä on usein merkki henkilöllä olevasta tarpeesta tai halusta, johon haetaan helpotusta.

Tästä syystä hakukoneiden tuomat vierailijat ovat yleensä tasalaatuisen vahvoja, eikä asiakasta tarvitse houkutella keinotekoisesti verkkokauppaan. Riittää että verkkosivuston sisältö vastaa tiedonhakijan tarpeeseen.

Hakutarkoitus määrittää mitä vierailijalla on mielessä

Jokaiseen hakusanaan tai termiin sisältyy idea siitä, mikä on haun tekijän hakutarkoitus. Google puhuu englanniksi samasta aiheesta termillä Search Intent. Hakukoneilla on pyrkimys ymmärtää mikä on kunkin hakusanan tai -termin käyttäjän hakutarkoitus, ja vastata tähän esittämällä sopivaa sisältöä.

Kun ymmärretään hakutermien sisältämä hakutarkoitus, voidaan kohdistaa oikeanlaista sisältöä kyseisiin hakusanoihin.

Bounce-rate paljastaa eri kanavista tulevien vierailijoiden eron

Elävä esimerkki tästä on erään asiakkaamme verkkokaupan vierailija-anaytiikan paljastama selvä ero bounce-ratessa (poistumissuhde) eri kanavien kesken.

Asiakkaamme tapauksessa hakukoneesta saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde pyöri tasaisesti 40 prosentin molemmin puolin.

Samaan aikaan verkkokaupan maksettujen display-mainosten kautta saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde pyöri välillä 80 – 90 %. Tästä voitiin päätellä, että maksetuista mainoksista menivät eurot hyvin todennäköisesti hukkaan.

Tämän perusteella suosittelimme asiakkaalle heikkolaatuisten mainosten katkaisemista ja eurojen investointia hakukoneoptimointiin.

Mikä on Bounce rate?

Bounce-ratella tarkoitetaan poistumissudetta, eli niiden vierailijoiden suhteellista määrää, jotka häipyvät sivustolta välittömästi saapumisen jälkeen, jatkamatta seuraavalle sivulle tai näpyttelemättä mitään.

Jos jokainen saapuva vierailija poistuu heti sivustolta tekemättä mitään muuta, bounce-rate on tällöin 100 %. Jos taas jokainen vierailija jatkaa verkkosivuston selaamista, edes yhden askeleen saapumissivulta eteenpäin, on poistumissuhde tällöin 0 %.

Muista laittaa verkkokaupan konversio kuntoon

Jotta verkkokaupan hakukoneoptimoinnista olisi maksimaalista hyötyä, on verkkokaupan konversion oltava myös kunnossa. Konversiolla tarkoitetaan kaikkien vierailijoiden sekä tilauksen tekevien vieraijoiden välistä suhdetta. Mitä useampi vierailijoista tekee tilauksen verkkokaupasta, sitä parempi konversioaste.

Verkkokaupan on siis oltava kaikin puolin kunnossa, jotta hakukoneoptimoinnin tuomista vierailijoista on mahdollisimman paljon hyötyä.

Hankitaanko lisää vierailijoita verkkokauppaanne?

Optimoimme WooCommerce -verkkokauppoja parantamaan myyntiä. Ota yhteyttä niin jutellaan verkkokauppasi hakukoneoptimoinnista lisää.

Lue lisää aiheesta

Lue myös

Maksujärjestelmä WooCommerce-verkkokauppaan

Kun olet perustamassa verkkokauppaa  (tai vaihtamassa verkkokaupan alustaa) ja valintasi on WooCommerce, tarvitaan verkkokauppaasi toimiva maksujärjestelmä. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka maksujärjestelmä hoituu WooCommerce-verkkokauppaan. Maksutavat WooCommerce-verkkokauppaan

Hakukoneoptimoinnin perusteet vuonna 2021

Hakukoneoptimoinnin maailma elää ja kehittyy jatkuvasti. Hakukoneiden luontaisten hakutuloksien määrittelyperusteet muuttuvat jatkuvasti, eikä vanhat temput enää toimi. Vuonna 2021 hakukoneoptimoinnin tärkein tekijä on sisältö.  Hakukoneoptimointi

Miten saan Googlen indeksoimaan verkkosivustoni?

Eikö verkkosivut löydy Googlesta? Uudet verkkosivut uudella verkko-osoitteella vai hieman vahemmat sivut? Jos sivuston verkko-osoite on täysin uusi, on luonnollista että sivusto puuttuu hakukoneiden indeksistä.

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin: