Miksi hakukoneoptimointi on verkkokaupalle hyvä investointi?

Hakukoneoptimoinnin tarkoitus on parantaa verkkosivuston näkyvyyttä ja sijoituksia hakukoneessa. Koska verkkokaupan menestys perustuu suoraan verkkomyyntiin, on onnistunut hakukoneoptimointi parhaillaan loistava investointi. Mutta miksi hankkia vierailijoita verkkokauppaan juuri hakukoneesta?

Hakukoneesta saapuvat vierailijat ovat keskimääräistä parempia

Hakukoneen kautta tulevat vierailijat hakevat aktiivisesti tietoa käytettyjen hakusanojen osoittamasta aiheesta. Tämä on positiivinen signaali, joka kertoo että henkilö etsii tietoa aiheesta. Tämä on usein merkki henkilöllä olevasta tarpeesta tai halusta, johon haetaan helpotusta.

Tästä syystä hakukoneiden tuomat vierailijat ovat yleensä tasalaatuisen vahvoja, eikä asiakasta tarvitse houkutella keinotekoisesti verkkokauppaan. Riittää että verkkosivuston sisältö vastaa tiedonhakijan tarpeeseen.

Hakutarkoitus määrittää mitä vierailijalla on mielessä

Jokaiseen hakusanaan tai termiin sisältyy idea siitä, mikä on haun tekijän hakutarkoitus. Google puhuu englanniksi samasta aiheesta termillä Search Intent. Hakukoneilla on pyrkimys ymmärtää mikä on kunkin hakusanan tai -termin käyttäjän hakutarkoitus, ja vastata tähän esittämällä sopivaa sisältöä.

Kun ymmärretään hakutermien sisältämä hakutarkoitus, voidaan kohdistaa oikeanlaista sisältöä kyseisiin hakusanoihin.

Bounce-rate paljastaa eri kanavista tulevien vierailijoiden eron

Elävä esimerkki tästä on erään asiakkaamme verkkokaupan vierailija-anaytiikan paljastama selvä ero bounce-ratessa (poistumissuhde) eri kanavien kesken.

Asiakkaamme tapauksessa hakukoneesta saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde pyöri tasaisesti 40 prosentin molemmin puolin.

Samaan aikaan verkkokaupan maksettujen display-mainosten kautta saapuneiden vierailijoiden poistumissuhde pyöri välillä 80 – 90 %. Tästä voitiin päätellä, että maksetuista mainoksista menivät eurot hyvin todennäköisesti hukkaan.

Tämän perusteella suosittelimme asiakkaalle heikkolaatuisten mainosten katkaisemista ja eurojen investointia hakukoneoptimointiin.

Mikä on Bounce rate?

Bounce-ratella tarkoitetaan poistumissudetta, eli niiden vierailijoiden suhteellista määrää, jotka häipyvät sivustolta välittömästi saapumisen jälkeen, jatkamatta seuraavalle sivulle tai näpyttelemättä mitään.

Jos jokainen saapuva vierailija poistuu heti sivustolta tekemättä mitään muuta, bounce-rate on tällöin 100 %. Jos taas jokainen vierailija jatkaa verkkosivuston selaamista, edes yhden askeleen saapumissivulta eteenpäin, on poistumissuhde tällöin 0 %.

Muista laittaa verkkokaupan konversio kuntoon

Jotta verkkokaupan hakukoneoptimoinnista olisi maksimaalista hyötyä, on verkkokaupan konversion oltava myös kunnossa. Konversiolla tarkoitetaan kaikkien vierailijoiden sekä tilauksen tekevien vieraijoiden välistä suhdetta. Mitä useampi vierailijoista tekee tilauksen verkkokaupasta, sitä parempi konversioaste.

Verkkokaupan on siis oltava kaikin puolin kunnossa, jotta hakukoneoptimoinnin tuomista vierailijoista on mahdollisimman paljon hyötyä.

Hankitaanko lisää vierailijoita verkkokauppaanne?

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on parasta pyöräyttää käyntiin ottamalla yhteyttä alan ammattilaisiin. Jätä tietosi alla olevalla lomakkeella, niin tutustumme tapaukseesi ja kerromme millaisia mahdollisuuksia löydämme verkkokaupan hakukonenäkyvyyden parantamiseen.

 

Lue myös

Verkkokaupan Google-näkyvyyden parantaminen 2021

Verkkokauppiaalle Google on taikasana. Edelleen vuonna 2021 valtaosa suomalaisista käyttää hakukoneenaan Googlea, joten verkkokaupan hakukoneoptimointi kannattaa kohdistaa hakukonejättiin. Google-optimoinnin päämäärä on kasvattaa verkkokaupan luontaista hakukonenäkyvyyttä

Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä

Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.