Maksujärjestelmä WooCommerce-verkkokauppaan

woocommerce logo

Kun olet perustamassa verkkokauppaa  (tai vaihtamassa verkkokaupan alustaa) ja valintasi on WooCommerce, tarvitaan verkkokauppaasi toimiva maksujärjestelmä. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka maksujärjestelmä hoituu WooCommerce-verkkokauppaan.

Maksutavat WooCommerce-verkkokauppaan

Vaikka WooCommerce on käytännössä ilmainen verkkokauppa-alusta, siihen tarvitsee kytkeä erikseen ulkoisen palveluntarjoajan maksujärjestelmä, josta tulee hieman kiinteitä kuluja. Nykypäivänä toimiva maksujärjestelmä sekä tarvittavat maksutavat on tärkeä osa verkkokauppaa.

Kaikilta tunnetuimmilta maksuvälittäjiltä löytyy valmiit lisäosat maksutapojen kytkemiseksi WooCommerce-verkkokauppaan, joten teknisessä mielessä kytkentä käy helposti. Ennen maksujärjestelmän kytkentää tarvitset verkkokauppiaana sopimuksen valitun maksuvälittäjän kanssa.

Maksuvälittäjän valinta

Tunnetuimmat maksujärjestelmät WooCommercelle ovat Klarna, Paytrail, Checkout sekä Visma Pay. Kaikki maksujärjestelmät ovat varsin toimivia, mutta joitain eroja niistä löytyy.

Kaikilta maksuvälittäjiltä löytyy valmis lisäosa WooCommercelle, jonka hinta vaihtelee ilmaisesta muutamiin kymmeniin euroihin.

Maksujärjestelmä ilman kiinteitä kuluja?

Koska verkkokaupan perustamisvaiheessa kuluja saattaa olla enemmän tuloja, toisinaan on tarpeen pitää kiinteät kulut minimissä. Tällöin voidaan ottaa kuukausimaksuton palvelutyyppi maksujärjestelmälle: palvelun kuukausimaksu on tällöin 0 euroa, mutta maksuvälittäjä perii hieman enemmän kuluja jokaisesta maksutapahtumasta.

Alkuvaiheessa voi olla sujuvinta aloittaa kuukausimaksuttomalla palvelulla, ja verkkokaupan kasvaessa voidaan vaihtaa kuukausimaksulliseen sopimukseen pienemmillä komissioilla.

Paytrail WooCommercelle

Paytrail on yksi tunnetuimpia maksuvälittäjiä Suomessa ja se hoitaa jo yli 10000 verkkokaupan tai -palvelun maksuliikenteen.

Paytrailin verkkomaksupalveluun sisältyy kaikki nykyaikana tarvittavat maksutavat ja palvelun kuukausimaksu on 59 euroa (päivitetty 2/2021, katso Paytrailin hinnasto). Kuukausimaksun päälle Paytrail veloittaa maksuvaihtoehtokohtaisen komission jokaisesta maksutapahtumasta hinnaston mukaisesti.

Paytrailille on saatavilla ilmainen WooCommerce-lisäosa.

Paytrail WooCommerce maksutavat

Visma Pay WooCommercelle

Entinen Bambora PayForm on nykyään Visma Pay.

Visma tarjoaa kaksi eri sopimusta: voit valita ilmaisen kuukausimaksun hieman suuremmilla välityspalkkioilla, tai kalliimman paketin 49 euron kuukausimaksulla. Kuukausimaksullisen Power -paketin välityspalkkiot ovat pienemmät kuin kuukausimaksuttomassa.

Vismalta löytyy valmis ja tähän saakka ilmainen lisäosa WooCommerce -verkkokauppaan.

Checkout WooCommercelle

Checkout Finland on Osuuspankin omistama verkkomaksupalvelu.

Checkout tarjoaa kolme erilaista palvelupakettia, joiden kuukausimaksu alkaa 14,90 eurosta ja Pro-paketti kustantaa 85 euroa kuukaudessa. Tutustu tarkemmin Checkoutin hinnastoon.

Myös Checkoutilta löytyy valmis WooCommerce-lisäosa maksutapojen sujuvaan kytkemiseen.

Checkout WooCommerce maksutavat

Klarna WooCommercelle

Klarna on kansainvälinen maksuvälityspalveluja tarjoava yritys. Klarnan ratkaisu verkkokaupan maksujärjestelmäksi on Klarna Checkout.

Klarnalta löytyy yksi hinnoittelumalli maksutavoille, joka on kuukausimaksuton, mutta sisältää kiinteän sekä prosentuaaliseen osuuden sisältävän kulun tapahtumien mukaan.

Klarnalta löytyy valmis lisäosa WooCommercen kytkemiseen.

Klarna WooCommerce maksutavat

BlueCommerce WooCommercelle

BlueCommerce on kotimaan markkinoiden maksujärjestelmien uusia tulokkaita. Palvelun taustalla on Verifone. BlueCommercelta löytyy kolme eri sopimusvaihtoehtoa alkaen kuukausimaksuttomasta versiosta

BlueCommerce maksutavat WooCommercelle

Maksujärjestelmä on osa verkkokaupan konversiota

Jotta verkkokaupan konversio (eli myyntisuhde) saadaan kuntoon, on nykyaikainen ja monipuolinen maksujärjestelmä oleellinen tekijä verkkokaupan menestyksessä.

Suunnittelemme ja toteutamme WooCommerce-verkkokauppoja sekä asentelemma niihin maksujärjestelmiä. Lisäksi optimoimme verkkokauppoja parempaan myyntiin tähdäten. Ota yhteyttä niin jutellaan sinun verkkokauppasuunnitelmistasi tarkemmin.

Lue myös

Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä

Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia

Uuden verkkokaupan Google-optimointi, näin onnistut

Kun perustetaan uusi verkkokauppa, kaikki alkaa nollasta: hakukonenäkyvyys on aloitettaessa heikkoa ja tehtävää sen parantamiseksi on paljon. Suomen markkinoilla puhutaan ensisijaisesti Google-optimoinnista, koska valtaosa väestöstä

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin: