Maksujärjestelmä WooCommerce-verkkokauppaan

woocommerce logo

Kun olet perustamassa verkkokauppaa  (tai vaihtamassa verkkokaupan alustaa) ja valintasi on WooCommerce, tarvitaan verkkokauppaasi toimiva maksujärjestelmä. Tässä artikkelissa kerromme, mitä vaihtoehtoja löytyy maksujärjestelmäksi WooCommerce-verkkokauppaan.

Maksutavat WooCommerce-verkkokauppaan

WooCommerce on käytännössä ilmainen verkkokauppa-alusta, mutta siihen tarvitsee kytkeä erikseen ulkoisen palveluntarjoajan maksujärjestelmä. Nykypäivänä toimiva maksujärjestelmä sekä tarvittavat maksutavat on tärkeä osa verkkokaupan konversiota.

Kaikilta tunnetuimmilta maksuvälittäjiltä löytyy valmiit lisäosat verkkomaksupainikkeiden kytkemiseksi WooCommerce-verkkokauppaan, joten teknisessä mielessä kytkentä käy helposti. Ennen maksujärjestelmän kytkentää tarvitset verkkokauppiaana sopimuksen valitun maksuvälittäjän kanssa.

Maksuvälittäjän valinta

Tunnetuimmat maksujärjestelmät WooCommercelle ovat Klarna, Paytrail sekä Visma Pay. Kaikki maksujärjestelmät ovat varsin toimivia, mutta joitain eroja niistä löytyy.

Kaikilta maksuvälittäjiltä löytyy valmis lisäosa WooCommercelle, jonka avulla maksujärjestelmä kytketään kauppaan pienellä lisätyöllä.

Maksujärjestelmä ilman kiinteitä kuluja?

Koska verkkokaupan perustamisvaiheessa kuluja saattaa olla enemmän tuloja, toisinaan on tarpeen pitää kiinteät kulut minimissä. Tällöin voidaan ottaa kuukausimaksuton palvelutyyppi maksujärjestelmälle: palvelun kuukausimaksu on tällöin 0 euroa, mutta maksuvälittäjä perii hieman enemmän kuluja jokaisesta maksutapahtumasta.

Alkuvaiheessa voi olla sujuvinta aloittaa kuukausimaksuttomalla palvelulla, ja verkkokaupan myynnin kasvaessa voidaan vaihtaa kuukausimaksulliseen sopimukseen pienemmillä komissioilla.

Paytrail WooCommercelle

Paytrail on yksi tunnetuimpia maksuvälittäjiä Suomessa ja se hoitaa jo yli 10000 verkkokaupan tai -palvelun maksuliikenteen. Paytrail yhdistyi lokakuussa 2021 Checkout Finlandin kanssa yhdeksi uudeksi Paytrailiksi.

Paytrailin verkkomaksupalveluun sisältyy kaikki nykyaikana tarvittavat maksutavat. Palvelun kuukausimaksu on joko 14,90 tai 59 euroa (päivitetty 10/2021, katso Paytrailin hinnasto).

Kuukausimaksun päälle Paytrail veloittaa maksuvaihtoehtokohtaisen komission jokaisesta maksutapahtumasta hinnaston mukaisesti.

Paytrailille on saatavilla ilmainen WooCommerce-lisäosa esimerkiksi täältä.

Paytrail WooCommerce maksutavat

Visma Pay WooCommercelle

Entinen Bambora PayForm on nykyään Visma Pay.

Visma tarjoaa kaksi eri sopimusta: voit valita ilmaisen kuukausimaksun hieman suuremmilla välityspalkkioilla, tai kalliimman paketin 49 euron kuukausimaksulla. Kuukausimaksullisen Power -paketin välityspalkkiot ovat pienemmät kuin kuukausimaksuttomassa.

Vismalta löytyy valmis ja tähän saakka ilmainen lisäosa WooCommerce -verkkokauppaan.

Checkout WooCommercelle

Checkout Finland on jäänyt historiaan 2021 lokakuussa, kun se yhdistyi Paytrailiin. 

Checkout WooCommerce maksutavat

Klarna WooCommercelle

Klarna on kansainvälinen maksuvälityspalveluja tarjoava yritys. Klarnan ratkaisu verkkokaupan maksujärjestelmäksi on Klarna Checkout.

Klarnalta löytyy yksi hinnoittelumalli maksutavoille, joka on kuukausimaksuton, mutta sisältää kiinteän sekä prosentuaaliseen osuuden sisältävän kulun tapahtumien mukaan.

Klarnalta löytyy valmis lisäosa WooCommercen kytkemiseen.

Klarna WooCommerce maksutavat

BlueCommerce WooCommercelle

BlueCommerce on kotimaan markkinoiden maksujärjestelmien uusia tulokkaita. Palvelun taustalla on Verifone. BlueCommercelta löytyy kolme eri sopimusvaihtoehtoa alkaen kuukausimaksuttomasta versiosta

BlueCommerce maksutavat WooCommercelle

Maksujärjestelmä on osa verkkokaupan konversiota

Jotta verkkokaupan konversio (eli myyntisuhde) saadaan kuntoon, on toimiva, nykyaikainen ja monipuolinen maksujärjestelmä oleellinen tekijä verkkokaupan menestyksessä.

Suunnittelemme ja toteutamme WooCommerce-verkkokauppoja sekä olemme tehneet maksujärjestelmien kytkentöjä kattavalla kokemuksella. Tämän lisäksi optimoimme verkkokauppoja parempaan myyntiin. Ota yhteyttä niin jutellaan sinun verkkokauppasuunnitelmistasi tarkemmin.

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.