Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä näkyvyydessä.

Mikä on Google My business?

Näin Google sanoo palvelustaan: “Pidä yhteyttä asiakkaisiin Googlessa maksutta. Google My Business -tilin avulla voit helposti tavoittaa käyttäjiä Google Haussa ja Mapsissa.”

Kyseessä on Googlen yrityslistaus, johon voit lisätä yrityksesi ilmaiseksi. Google My Business, tai lyhennettynä GMB, parantaa yrityksesi näkyvyyttä Googlen hauissa sekä karttapalvelussa.

GMB on lyhyesti sanottuna Googlen oma yritysten listauspalvelu, joka parantaa Google-näkyvyyttä. Alla olevasta kuvasta näet hakutulosten oikealla puolella erillisen yritysprofiilin, joka on generoitu GMB:n yritysprofiilistasi. Tämä on yksi osatekijä, jonka avulla Google My Business parantaa verkkonäkyvyyttä.

Google My Business hakutuloksissa
Tältä näyttää Google My Business hakutuloksissa

Aloita Google-optimointi lisäämällä yrityksesi Google My Business -palveluun. Koska Google on kotimaan markkinoilla se käytetyin hakukone, on Googlen tarjoama ilmainen yritysprofiili hyvä lisä Google-näkyvyyteen.

Google My Business käyttöönotto

Jos yritykselläsi ei vielä ole Google My Business -palvelu käytössä, mene suorinta tietä osoitteeseen google.com/business.

Tämän jälkeen kirjaudu sisään joko olemassa oleivilla Google-tilin tunnuksilla, tai luo kokonaan uudet tunnuset. Kun pääset kirjautumaan sisään, näet alla olevan ruudun osoittaman näkymän, joka on melko selkeä ja suoraviivainen.

Google My Business hallintasivu
Google My Business sisäänkirjautumisen jälkeen

Tietojen syöttäminen GMB-profiiliin

Sisäänkirjauduttuasi pääset luomaan yrityksellesi profiilia. Homma käy kätevästi selkeän hallintapanelin kautta, josta näpyttelet vasemman pystyvalikon kohteet läpi ja lisäät tarvittavat tiedot.

Simppelit esittelysivut yritykselle

Google My Business sisältää myös helppokäyttöisen ja yksinkertaisen pohjan yksinkertaisille kotisivuille. Kun menet kohtaan “Sivusto”, pääset luomaan erillisen sivun, joka toimii osoitteessa yrityksesi.business.site. Katso esimerkkinä miltä GMB-sivusto näyttää, niin saat paremman käsityksen miten homma toimii.

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.