Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä näkyvyydessä.

Mikä on Google My business?

Näin Google sanoo palvelustaan: “Pidä yhteyttä asiakkaisiin Googlessa maksutta. Google My Business -tilin avulla voit helposti tavoittaa käyttäjiä Google Haussa ja Mapsissa.”

Kyseessä on Googlen yrityslistaus, johon voit lisätä yrityksesi ilmaiseksi. Google My Business, tai lyhennettynä GMB, parantaa yrityksesi näkyvyyttä Googlen hauissa sekä karttapalvelussa.

GMB on lyhyesti sanottuna Googlen oma yritysten listauspalvelu, joka parantaa Google-näkyvyyttä. Alla olevasta kuvasta näet hakutulosten oikealla puolella erillisen yritysprofiilin, joka on generoitu GMB:n yritysprofiilistasi. Tämä on yksi osatekijä, jonka avulla Google My Business parantaa verkkonäkyvyyttä.

Google My Business hakutuloksissa
Tältä näyttää Google My Business hakutuloksissa

Aloita Google-optimointi lisäämällä yrityksesi Google My Business -palveluun. Koska Google on kotimaan markkinoilla se käytetyin hakukone, on Googlen tarjoama ilmainen yritysprofiili hyvä lisä Google-näkyvyyteen.

Google My Business käyttöönotto

Jos yritykselläsi ei vielä ole Google My Business -palvelu käytössä, mene suorinta tietä osoitteeseen google.com/business.

Tämän jälkeen kirjaudu sisään joko olemassa oleivilla Google-tilin tunnuksilla, tai luo kokonaan uudet tunnuset. Kun pääset kirjautumaan sisään, näet alla olevan ruudun osoittaman näkymän, joka on melko selkeä ja suoraviivainen.

Google My Business hallintasivu
Google My Business sisäänkirjautumisen jälkeen

Tietojen syöttäminen GMB-profiiliin

Sisäänkirjauduttuasi pääset luomaan yrityksellesi profiilia. Homma käy kätevästi selkeän hallintapanelin kautta, josta näpyttelet vasemman pystyvalikon kohteet läpi ja lisäät tarvittavat tiedot.

Simppelit esittelysivut yritykselle

Google My Business sisältää myös helppokäyttöisen ja yksinkertaisen pohjan yksinkertaisille kotisivuille. Kun menet kohtaan “Sivusto”, pääset luomaan erillisen sivun, joka toimii osoitteessa yrityksesi.business.site. Katso esimerkkinä miltä GMB-sivusto näyttää, niin saat paremman käsityksen miten homma toimii.

Lue myös

Verkkokaupan Google-näkyvyyden parantaminen 2021

Verkkokauppiaalle Google on taikasana. Edelleen vuonna 2021 valtaosa suomalaisista käyttää hakukoneenaan Googlea, joten verkkokaupan hakukoneoptimointi kannattaa kohdistaa hakukonejättiin. Google-optimoinnin päämäärä on kasvattaa verkkokaupan luontaista hakukonenäkyvyyttä

Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä

Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.