Lisää myyntiä verkkokauppaan kehittämällä

Verkkokaupan kehittäminen optimoinnilla

Verkkokaupan perustaminen ja aloittaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan ennen. Puolivalmiita ratkaisuja kaupan toteutukselle on runsaasti tarjolla, ja melkein kuka tahansa saa laitettua verkkokaupan pystyyn käden käänteessä.

Liian usein uuden uuden verkkokaupan kohdalla käy niin, että aktiivinen kehittäminen jää kauas tarjolla olevasta potentiaalista. Totuus kuitenkin on, että verkkokaupan kehittäminen on jatkuvaa työtä vaativa prosessi.

Verkkokaupan kehittäminen ja optimointi on ainoa keino saada verkkokaupan  myynti kasvuun.

Kuinka siis aloittaa verkkokaupan kehittäminen?

Verkkokaupan kehittämisessä helppoa on se, että tekemisen tueksi saadaan kerättyä tietoa esimerkiksi hakusanoista, hakukoneen kilpailutilanteesta sekä verkkokaupan vierailija-analytiikasta. Näiden tietojen pohjalta voidaan tehdä johtopäätöksiä. Näiden tulkintojen pohjalta taasen tehdään optimoinnillisia toimenpiteitä asian parantamiseksi.

Verkkokaupan kehittäminen käsittää laajan kirjon erilaisia parannustoimenpiteitä. Lähtökohtaisesti voidaan kuitenkin puhua kahdenlaisesta kehittämisestä:

  1. kuinka saada useampi vieralija ostamaan, jolloin puhutaan konversio-optimoinnista, sekä
  2. kuinka saada lisää vierailijoita verkkokauppaan.

Konversio-optimoinnilla useampi vierailija ostaa verkkokaupasta

Konversiolla tarkoitetaan verkkosivuston vierailijaa, jonka käyttäytyminen johtaa ennalta määritettyyn maaliin. Ensisijainen konversio verkkokaupalle on luonnollisesti myyntitapahtuma, mutta kaupalla voi olla myös muita konversioita. Toisarvoisia konversioita verkkokaupalle voi olla esimerkiksi yhteydenotto tai uutiskirjeen tilaaminen.

Kaikkein tärkein osa konversio-optimointia on verkkokaupan kilpailuetu: miksi asiakkaan tulisi tilata juuri teidän verkkokaupastanne?

Verkkokaupan konversiot vierailija-analytiikasta
Vierailija-analytiikan avulla voidaan myös seurata konversioita, jotka on tässä tapauksessa tilauksia.

Ensiaskeleet verkkokaupan konversion parantamiseen

Jotta verkkokaupasta alkaisi tipahtelemaan tilauksia (eli konversiota), perusasioiden on oltava kunnossa. Mobiilioptimointi on nykyään erityisen tärkeää, sillä markkinavaltias Google tekee hakulistaukset mobiiliin erikseen.

Tämä tarkoittaa seuraavaa: jos Google havaitsee sivuston olevan käytettävyydeltään sopimaton mobiililaitteille, verkkokauppa saattaa jäädä kokonaan pois mobiililaitteiden hakutuloksissa.

Tämän lisäksi verkkokaupan vierailijoista saattaa olla valtaosa puhelimen selaimella, jolloin verkkosivuston täytyy toimia moitteettomasti mobiilissa.

Parempi asiakaskokemus ja käytettävyys

Konversiolla tarkoitetaan “käännytettyä” asiakasta, eli sellaista vierailijaa joka tekee toivotun toimenpiteen. Verkkokaupan kohdalla se halutuin ja tavoitelluin konversio on tietenkin tilauksen tekeminen verkkokaupasta.

Koversio-optimoinnin apuna käytetään myös kerättyä tietoa. Sivuston vierailija-analytiikka antaa viitteitä siitä, mistä vierailijat saapuvat kauppaan, miten verkkokaupassa liikutaan sekä missä vaiheessa poistutaan paikalta. Näiden tietojen pohjalta voidaan alkaa tekemään tarkempia johtopäätöksiä verkkokaupan asiakaskokemuksen ja myynnin parantamiseksi.

Tärkeintä on laittaa perusasiat ensin kuntoon: verkkokaupan on ladaututtava nopeasti, yleisilmeen on oltava kunnossa ja herätettävä luottamusta, ulkoasu on oltava selkeä ja miellyttävä, navigointi on oltava helppoa, tuotetiedot ja sisältö on oltava asiakasta palvelevaa, sekä tilaamisen helppoa. Mobiilioptimointia jälleen unohtamatta.

Konversio-optimoinnin perusasiat kuntoon

Lisää liikennettä verkkokauppaan

Kun verkkokauppa on todistetusti myyntikelpoinen, eli konversoi kauppaa, seuraava kehittämisen toimenpide on vierailijoiden määrän kasvattaminen.

Kaikki vierailijat eivät ole saman arvoisia, eli “yhtä hyviä”. Vierailijan saapumistarkoitus sivustolle merkitsee sen, kuinka oleellinen vierailija on verkkokaupalle. Jos kävijä saapuu vierailemaan verkkokaupassa esimerkiksi harhaanjohtavan klikkimainoksen takia, on vierailja todennäköisesti epätodennäköinen ostaja.

Jos taasen vierailija tulee hakukoneesta, jolloin hän etsii aktiivisesti tietoa hakusanojen määrittämästä aiheesta, verkkokaupan vierailijalla on todennäköisemmin ostoaikeita mielessä. Näin ollen hakukoneoptimointi on verkkokaupalle yleensä ensisijainen liikenteen lisäämisen keino. Tämä tietysti edellyttää, että verkkokauppasi tuotteille on kysyntää hakukoneen kautta.

Hakukoneoptimoinnilla luontaista vierailijoiden virtaa

Hakukoneoptimointi tuo lisää liikennettä verkkokauppaan suoraan hakukoneen luontaisista hakutuloksista.Näillä vierailijoilla on yleensä ostoaikeet mielessä, joten hakukoneoptimointi verkkokaupalle on yleensä äärimmäisen tärkeää ja kannattavaa.

Hakukoneoptimointi on hyvä aloittaa kartoittamalla verkkokaupalle sopivat hakusanat,  kartoittamalla hakukoneen potentiaali sekä kilpailutilanne, ja lisäksi tutustuminen verkkokaupan  vierailija-analytiikkaan.

Näiden tietojen pohjalta saadaan käsitystä verkkokaupan nykytilanteesta sekä tarvittavista toimenpiteistä hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.

Verkkokaupan vierailija-analytiikka
Havainnekuva verkkokaupan vierailija-analytiikasta. Käppyrä näyttää ollaanko menossa oikeaan suuntaan.

Ensiaskeleet hakukoneoptimoinnin aloittamiseen

Hakukoneoptimointi alkaa tiedon keräämisellä, jonka avulla päästään suunnittelemaan verkkokaupan kehittämistä orgaanisen liikenteen lisäämiseksi hakukoneista.

Suunnitellaanko verkkokauppasi kehittämistä yhdessä?

Verkkokaupan kehittäminen on parasta pyöräyttää käyntiin ottamalla yhteyttä alan ammattilaisiin. Jätä tietosi alla olevalla lomakkeella, niin tutustumme tapaukseesi ja kerromme millaisia mahdollisuuksia löydämme verkkokauppasi parantamiseen.

Kehitämme ja optimoimme WooCommerce -verkkokauppoja  parantamaan myyntiä. Ota yhteyttä niin jutellaan verkkokauppasi kehittämisestä ja mahdollisuuksista tarkemmin.

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.