Hakusanat määrittävät hakukoneoptimoinnin mahdollisuudet

Hakukoneoptimointi on ensisijainen keino hankkia aiheesta kiinnostuneita vierailijoita verkkokauppaan. Projektin tärkein vaihe on hakusanakartoitus, joka paljastaa sopivat hakusanat, niiden volyymit sekä kilpailutilanteen. Näiden avulla tiedetään mitä hakukoneoptimoinnin avulla voidaan saavuttaa.

Optimointi alkaa aina hakusanoista

Vaikka hakukoneoptimoinnin maailma elää ja kehittyy jatkuvasti, yksi asia pysyy aina samana: hakusanat ja niiden merkitys. Ennen varsinaisen hakukoneoptimoinnin aloittamista tärkein tehtävä on hakusanojen perusteellinen kartoitus, jonka jälkeen tiedetään millainen on hakukoneoptimoinnin tuoma potentiaali verkkosivustollesi.

Koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Hakusanojen auditointi

Googlen ja muiden hakukoneiden hakusanoihin päästään parhaiten käsiksi erillisellä ohjelmalla, joka on kehitetty erityisesti hakukoneoptimointia varten. Nämä työkalut maksavat mukavan summan, sekä soveltuvat hintalappunsa puolesta parhaiten ammattikäyttöön. Toinen kulu on tietenkin ohjelman opetteluun käytetyt tunnit.

Suositeltavaa onkin etsiä osaava hakukoneoptimoinnin toimisto, joka tekee kattavan hakusana-auditoinnin verkkosivustollenne. Yleensä hakusanakartoitus keskittyy Googlen hakusanoihin, sen ollessa Suomen markkinoilla selvästi käytetyin hakukone.

Google hakusanojen auditointi Ahrefsissä
Hakusanojen auditointia Ahrefs nimisellä SEO-ohjelmalla.

Hakusanatutkimuksen tulosten tulkinta

Kun hakusana-auditointi on tehty, tiedetään verkkosivustollesi sopivat hakusanat, niiden käyttömäärät sekä kilpailutilanne. Näiden tietojen pohjalta päästään kiinni oleellisiin tietoihin siitä, millaisia tuloksia hakukoneoptimoinnilta voidaan odottaa sekä millaisia ponnisteluja vaaditaan.

Hakusanoissa on eroja

Google on mainostanut jo suhteellisen pitkään käsitettä “Search Intent“, eli suomeksi käännettynä puhutaan hakutarkoituksesta. Google (ja muut hakukoneet) yrittää ensisijaisesti ymmärtää, mitä hakusanojen käyttäjä yrittää saavuttaa: etsiikö hän tietoa tai tiettyä paikkaa vai onko hän suoraan ostamassa valitsemaansa tuotetta verkkokaupasta.

Hakutarkoitus määrittää, millaista sisältöä hakukone haluaa kyseisellä hakusanalla hakijalleen esitellä. On hyvä muistaa, että hakukoneen ensisijainen tehtävä on palvella haun tekijää tuomalla sopivin tieto esiin.

Miten pääsen hakukoneen parhaille paikoille halutuilla hakusanoilla?

Kun hakusanat ja niiden kilpailutilanne on selvillä, on aika aloittaa itse optimointi. Tavoitteena on, kuinka verkkosivusto saadaan löytymään hakukoneen listauksen kärkipäästä. Ensimmäinen ja tärkein asia on laadukas ja tiedonhakijaa palveleva sisältö.

Tutustuttaessa hakusanan tai termin kilpailutilanteeseen, käy usein selville sisältötyyppi, jota hakukone haluaa esittää. Katsomalla Googlen tämän hetkisiä tuloksia ymmärretään, mitä Google ymmärtää kyseisistä sanoista. 

Tämän perusteella voidaan tehdä tarkempaa sisältösuunnittelua, jotta kilpailuun päästään mahdollisimman vahvasti mukaan.

Sisältö edellä hakukoneoptimointiin

Sisältö on verkkosivuston tärkein asia sekä asiakkaasi että hakukoneiden kannalta. Sisällön tehtävä on puhutella asiakasta, sekä sen on samalla täsmättävä hakukoneen kriteereihin. Asiakas tulee kuitenkin aina ensin, mutta hakukoneet huomioiden.

Hakukoneoptimoijan vinkki:

Tee kattava hakusanakartoitus verkkokaupallesi

Koska teemme verkkokauppojen hakukoneoptimointia, seulomme ja kartoitamme myös hakusanoja jatkuvasti. Koska hakusanat ovat verkkokaupan hakukoneoptimoinnin ensimmäinen tutustumisen arvoinen asia, autamme sinua tutustumaan hakukoneiden tarjoamaan potentiaaliin verkkokauppasi myynnin parantamiseksi.

Hanki ilmainen alkukartoitus Google-optimoinnille

Verkkokaupan Google-optimointi on parasta pyöräyttää käyntiin ottamalla yhteyttä alan ammattilaisiin. Jätä tietosi alla olevalla lomakkeella, niin tutustumme tapaukseesi ja kerromme millaisia mahdollisuuksia löydämme verkkokaupan Google-näkyvyyden parantamiseen.

 

Lue myös

Verkkokaupan tuotteet myyntiin Googlen kautta

Verkkokaupan tehtävä on myydä, ja mitä omatoimisemmin myynti tapahtuu, sitä parempi. Google ja muut hakukoneet ovat mitä parhain lähde laadukkaille vierailijoille verkkokaupan myynnin kasvattamiseen. Ostokannalla

Hakukoneoptimoinnin hinnasto vuodelle 2021

Hakukoneoptimoinnin hinta on asia, joka askarruttaa usein, ja ihan syystäkin. Moni on maksanut epämääräisestä optimoinnista maltaita, eikä tuloksista ole usein minkäänlaista tietoa. Usein loppuhintaa oleellisempaa

Hanki ilmainen hakukoneoptimoinnin raportti

Hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella, jonka perusteella määritellään verkkosivuston nykyinen Google-näkyvyys sekä hyödyntämätätön potentiaali hakukoneissa. Onnistunut hakukoneoptimointi alkaa alkukartoituksella Hakukoneoptimointi on verkkosivuston sijoitusten ja näkyvyyden parantamista hakukoneiden

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.