Hakusanat määrittävät hakukoneoptimoinnin mahdollisuudet

Hakukoneoptimointi on ensisijainen keino hankkia aiheesta kiinnostuneita vierailijoita verkkokauppaan. Projektin tärkein vaihe on hakusanakartoitus, joka paljastaa sopivat hakusanat, niiden volyymit sekä kilpailutilanteen. Näiden avulla tiedetään mitä hakukoneoptimoinnin avulla voidaan saavuttaa.

Optimointi alkaa aina hakusanoista

Vaikka hakukoneoptimoinnin maailma elää ja kehittyy jatkuvasti, yksi asia pysyy aina samana: hakusanat ja niiden merkitys. Ennen varsinaisen hakukoneoptimoinnin aloittamista tärkein tehtävä on hakusanojen perusteellinen kartoitus, jonka jälkeen tiedetään millainen on hakukoneoptimoinnin tuoma potentiaali verkkosivustollesi.

Koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Hakusanojen auditointi

Googlen ja muiden hakukoneiden hakusanoihin päästään parhaiten käsiksi erillisellä ohjelmalla, joka on kehitetty erityisesti hakukoneoptimointia varten. Nämä työkalut maksavat mukavan summan, sekä soveltuvat hintalappunsa puolesta parhaiten ammattikäyttöön. Toinen kulu on tietenkin ohjelman opetteluun käytetyt tunnit.

Suositeltavaa onkin etsiä osaava hakukoneoptimoinnin toimisto, joka tekee kattavan hakusana-auditoinnin verkkosivustollenne. Yleensä hakusanakartoitus keskittyy Googlen hakusanoihin, sen ollessa Suomen markkinoilla selvästi käytetyin hakukone.

Google hakusanojen auditointi Ahrefsissä
Hakusanojen auditointia Ahrefs nimisellä SEO-ohjelmalla.

Hakusanatutkimuksen tulosten tulkinta

Kun hakusana-auditointi on tehty, tiedetään verkkosivustollesi sopivat hakusanat, niiden käyttömäärät sekä kilpailutilanne. Näiden tietojen pohjalta päästään kiinni oleellisiin tietoihin siitä, millaisia tuloksia hakukoneoptimoinnilta voidaan odottaa sekä millaisia ponnisteluja vaaditaan.

Hakusanoissa on eroja

Google on mainostanut jo suhteellisen pitkään käsitettä “Search Intent“, eli suomeksi käännettynä puhutaan hakutarkoituksesta. Google (ja muut hakukoneet) yrittää ensisijaisesti ymmärtää, mitä hakusanojen käyttäjä yrittää saavuttaa: etsiikö hän tietoa tai tiettyä paikkaa vai onko hän suoraan ostamassa valitsemaansa tuotetta verkkokaupasta.

Hakutarkoitus määrittää, millaista sisältöä hakukone haluaa kyseisellä hakusanalla hakijalleen esitellä. On hyvä muistaa, että hakukoneen ensisijainen tehtävä on palvella haun tekijää tuomalla sopivin tieto esiin.

Miten pääsen hakukoneen parhaille paikoille halutuilla hakusanoilla?

Kun hakusanat ja niiden kilpailutilanne on selvillä, on aika aloittaa itse optimointi. Tavoitteena on, kuinka verkkosivusto saadaan löytymään hakukoneen listauksen kärkipäästä. Ensimmäinen ja tärkein asia on laadukas ja tiedonhakijaa palveleva sisältö.

Tutustuttaessa hakusanan tai termin kilpailutilanteeseen, käy usein selville sisältötyyppi, jota hakukone haluaa esittää. Katsomalla Googlen tämän hetkisiä tuloksia ymmärretään, mitä Google ymmärtää kyseisistä sanoista. 

Tämän perusteella voidaan tehdä tarkempaa sisältösuunnittelua, jotta kilpailuun päästään mahdollisimman vahvasti mukaan.

Sisältö edellä hakukoneoptimointiin

Sisältö on verkkosivuston tärkein asia sekä asiakkaasi että hakukoneiden kannalta. Sisällön tehtävä on puhutella asiakasta, sekä sen on samalla täsmättävä hakukoneen kriteereihin. Asiakas kuitenkin aina ensin, mutta hakukoneet huomioiden.

Hakukoneoptimoijan vinkki:

Tehdään hakusanakartoitus verkkokaupallesi

Koska teemme verkkokauppojen hakukoneoptimointia, seulomme ja kartoitamme myös hakusanoja jatkuvasti. Koska hakusanat ovat verkkokaupan hakukoneoptimoinnin ensimmäinen asia, autamme sinua tutustumaan hakukoneiden tarjoamaan potentiaaliin verkkokauppasi myynnin parantamiseksi.

Lue myös

Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä

Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia

Uuden verkkokaupan Google-optimointi, näin onnistut

Kun perustetaan uusi verkkokauppa, kaikki alkaa nollasta: hakukonenäkyvyys on aloitettaessa heikkoa ja tehtävää sen parantamiseksi on paljon. Suomen markkinoilla puhutaan ensisijaisesti Google-optimoinnista, koska valtaosa väestöstä

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin: