Google-näkyvyys on verkkokaupan paras investointi

Jokainen verkkokauppa elää suorasta myynnistä: sen tavoite on houkutella vierailijoita sekä käännyttää heistä mahdollisimman moni ostoksille. Tutustumme tässä artikkelissa tarkemmin Google-näkyvyyden tärkeyteen verkkokaupan menestyksessä.

Lisää vierailijoita tarkoittaa lisää myyntiä verkkokaupallesi

Jotta verkkokaupastasi voi tulla myyntiä, sivustolla täytyy ennen sitä olla vierailijoita joista osa sitten eksyy ostoksille. Jos verkkokauppasi on myyntikelpoinen, lisää vierailijoita kaupassa tarkoittaa yksinkertaistettuna myös lisää myyntiä.

Parhaat vierailijat löytyvät Googlesta

Vierailijoissa on eroja, riippuen mistä ja minkä takia he tulevat verkkosivustollesi. Hakukoneesta saapuvat vierailijat usein päihittää muut laadullaan, koska nämä vierailijat ovat aktivoituneet etsimään tietoa tai tarjousta heitä kiinnostavasta asiasta.

Kun joku näpyttelee Googleen “seinäkoriste” tai “kukkakauppa”, voidaan jo päätellä että kyseinen henkilö on todennäköisesti tekemässä tietynlaisia hankintoja.

Googlesta tulevat vierailijat loistavat laadullaan

Elävä esimerkki asiakkaamme verkkokaupan vierailija-analytiikasta kertoo mielenkiintoisen tarinan. Asiakkaamme pyöritti verkkokaupalleen display-mainoksia, joiden poistumissuhde (eli bounce rate) oli poikkeuksetta yli 80 %. Tämä tarkoittaa, että valtaosa mainosten kautta kauppaan tulevista vierailijoista kääntyy jo ovelle tullessaan pois.

Samaan aikaan Googlen luontaisista hakutuloksista saapuvien vierailijoiden poistumissuhde oli hieman alle 40 %. Tästä voitaisiin päätellä, että Googlesta saapuvat vierailijat olivat paljon laadukkaampia.

Googlen ja display-mainosten poistumissuhteen ero
Asiakkaallemme tekemä havainnekuva, josta käy ilmi display-mainosten ja Googlen kautta tulevien vierailijoiden ero selvästi hakukoneen eduksi.

Hakukoneista löytyy kiinnostuneita vierailijoita

Vierailijoissa on eroja, riippuen mistä ja minkä takia he tulevat verkkosivustollesi. Hakukoneesta saapuvat vierailijat usein päihittää muut laadullaan, koska nämä vierailijat ovat aktivoituneet etsimään tietoa tai tarjousta heitä kiinnostavasta asiasta.

Kun joku näpyttelee Googleen “seinäkoriste” tai “kukkakauppa”, voidaan jo päätellä että kyseinen henkilö on todennäköisesti tekemässä tietynlaisia hankintoja.

Näin parannat verkkokauppasi Google-näkyvyyttä

Kun haluat verkkokauppasi paremmin Googlen luontaisiin hakutuloksiin, niin avuksi tarvitset Google-optimointia. Homma lähtee liikkeelle hakusanakartoituksesta, jonka perusteella tiedetään mitä tavoitellaan. Tämän perusteella verkkokaupan sisältö otetaan käsittelyyn ja laajennetaan tarvittaessa. Myös domain rating eli verkko-osoitteesi arvostus, sekä tekninen optimointi on oltava kunnossa.

Esimerkki asiakkaamme verkkokaupasta: loppuvuodesta 2020 toteutettu tehokas Google-optimointi alkoi tuottamaan tulosta ja tuomaan lisää vierailijoita verkkokauppaan.

Tutustutaan yhdessä verkkokauppasi Google-näkyvyyteen

Teemme verkkokauppojen Google-optimointia liikenteen kasvattamiseksi ja myynnin parantamiseksi. Pyydä meiltä ilmainen arvio verkkokauppasi Google-näkyvyyden tilasta, niin kerromme sinulle kuinka saisimme hankittua lisää liikennettä verkkokauppaasi. Jätä tietosi alla olevalle chatbotille, ja homma lähtee etenemään.

Lue myös

Verkkokaupan Google-näkyvyyden parantaminen 2021

Verkkokauppiaalle Google on taikasana. Edelleen vuonna 2021 valtaosa suomalaisista käyttää hakukoneenaan Googlea, joten verkkokaupan hakukoneoptimointi kannattaa kohdistaa hakukonejättiin. Google-optimoinnin päämäärä on kasvattaa verkkokaupan luontaista hakukonenäkyvyyttä

Lisää näkyvyyttä Google My Business -palvelulla

Kun verkkosivustolle ja yritykselle tarvitaan näkyvyyttä, Googlen uudehko palvelu nimeltään Google My Business on ilmaiseksi apunasi. Palvelun käyttöönotto parantaa Google-näkyvyyttä erityisesti verkkosivujesi paikallisiin hakuihin liittyvässä

Verkkokaupan markkinointi alkaa hakukonenäkyvyydestä

Kaikkia verkkokauppoja yhdistää markkinoinnin tarve. Keinoja verkkokaupan markkinointiin on monia, mutta yksi oleellisimmista on hyvä hakukonenäkyvyys. Tässä jutussa kerromme, miksi verkkokaupan on tarpeen panostaa markkinointibudjettia

Tämä blogiartikkeli liittyy seuraaviin aiheisiin:

Tilaa ilmainen SEO-auditointi

Jätä tietosi, niin teemme verkkosivustollesi ilmaisen Google-optimoinnin kartoituksen. Saat raportin sähköpostiisi, joka kertoo sivustosi nykytilanteen ja potentiaalin Googlessa ja muissa hakukoneissa.